Osijek: Sporazum o suradnji udruga "Brazda" i Nezavisni Slavonije i Baranje

ĐAKOVAČKA Udruga poljoprivrednika i obrtnika "Brazda" i osječka udruga Nezavisni Slavonije i Baranje potpisale su danas u Osijeku sporazum o suradnji.

U sporazumu se ističe kako udruge povezuju sličnosti u poimanju regionalne politike i regionalnog razvoja te shvaćanje potrebe za decentralizacijom odlučivanja i visokim stupnjem lokalne samouprave, a zalagat će se za uspostavu lokalne samouprave na načelima Europske povelje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik udruge "Brazda" Matija Brlošić kazao je kako udruga okuplja bivše članove HSS-a, koji se nizu slagali s politikom i vodstvom, te da dvije udruge imaju identična programska stajališta i načine rada.

Predsjednik Nezavisnih Slavonije i Baranje Đuro Šen kazao je kako se programi udruga temelje na boljitku istočne Slavonije i Baranje. Dodao je kako će udruge poduprijeti predsjedničku kandidaturu Stjepana Mesića, da na predstojećim lokalnim izborima za gradska i općinska vijeća jedna drugoj neće konkurirati, ali da će, s predstavnicima još nekih udruga, sastaviti zajedničku nezavisnu županijsku listu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara