Osim šefa MUP-a smijenjeno još šest dužnosnika

GLASNOGOVORNIK MUP-a Republike Srpske Zoran Glušac potvrdio je u srijedu da je Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown , uz ministra unutarnjih poslova Zorana Đerića, smijenio još šestoricu pripadnika MUPa, a od njih trojicu "uvjetno".

Po riječima glasnogovornika, "uvjetna" smjena vjerojatno se odnosi na razdoblje u kojem bi se suradnja s Tribunalom za ratne zločine u Haagu "trebala poboljšati", odnosno do uhićenja bivšeg predsjednika RS i osnivača Srpske demokratske stranke Radovana Karadžića.

Glušac nije želio objaviti imena smijenjenih dužnosnika MUP-a jer oni još nisu službeno obaviješteni o svojem smjenjivanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smijenjeni ministar Đerić je u izjavi za javnost citirao odluku Visokog predstavnika po kojoj ga međunarodna zajednica ne sumnjiči za izravno pomaganje haškim bjeguncima ali ga smatra odgovornim zbog činjenice da njegovi policajci do sada nisu uspjeli uhititi niti jednog bjegunca od pravde. Po Đerićevim riječima takvo obrazloženje odluke je potvrda njegova "profesionalnog odnosa" prema poslu. On je također izjavio da je za njegova mandata učinjen veliki napredak u suradnji s Haškim sudom.(Hina) xspod ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara