Osječka bolnica u par dana ostala bez četiri ugledna doktora: "Nisam požalio ni tren što sam otišao"

Osječka bolnica u par dana ostala bez četiri ugledna doktora: "Nisam požalio ni tren što sam otišao"

Foto: Marko Mrkonjic/Pixsell

PREMA posljednjim službenim podacima Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju do rujna prošle godine osječku je bolnicu napustilo 66 liječnika specijalista, a egzodus se nastavlja.

Tako je osječka bolnica u 2018. godinu ušla bez četiri renomirana liječnika, javlja Glas Slavonije.

2. siječnja u KBC-u Osijek prestao je radni status prof. dr. sc. Damira Gugića, koji je u čak dva mandata bio predstojnik Odjela za radioterapiju i onkologiju. On je krajem prošle godine svojevoljno odlučio dati otkaz u ovoj ustanovi. Ovaj izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu kaže kako se na otkaz odlučio nakon 25 godina rada u ovoj bolnici.

"Nisam požalio ni trenutka"

"Nisam više želio raditi u takvim uvjetima i biti dio takvog tima. Za sada ostajem na MEFOS-u i predajem na srednjoj medicinskoj školi. Zvali su me iz bolnice u Mariboru da preuzmem njihov onkološki odjel, ali mi to za sada ne odgovara. Moram reći da se osjećam preporođeno i nisam požalio ni tren zbog svog poteza", iskren je prof. Gugić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S prvim je danom 2018. godine radni staž u KBC-u Osijek prestao i poznatom abdominalnom kirurgu, doc. dr. sc. Draženu Vidoviću, koji je odlučio prijeći u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje je dobio mjesto predstojnika Zavoda za abdominalnu kirurgiju.

"Moram reći da sam htio promjenu, a u osječkoj sam bolnici osjećao da ne mogu napredovati. U KBC-u Osijek radio sam 25 godina. Nažalost, znam još nekoliko kolega koji planiraju svoj odlazak iz ove ustanove", komentirao je svoj odlazak doc. Vidović.

S prvim je siječanjskim danima završio 20-godišnji radni staž u osječkoj bolnici i dr. sc. Marinele Rosso, bivše pročelnice Kliničkog odjela za kirurgiju glave i vrata, plastično rekonstruktivnu i opću ORL kirurgiju. Od nove je godine u mirovinu otišao nekadašnji predstojnik Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek, prof. dr. sc. Darko Čuržik.

Unatoč opetovanim zamolbama prema Ravnateljstvu KBC-a Osijek da se očituju o odlasku svojih renomiranih specijalista, iz bolnice ne odgovaraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara