Osječki državni odvjetnik: Pismo pritvorenika i kamionsko kruženje oko zatvora pritisak na pravosuđe

OSJEČKI općinski državni odvjetnik Miroslav Dasović ocijenio je današnje objavljivanje u novinama pisma pritvorenika Ramiza Pandžića, optuženog za iznudu, u kojemu on prijeti samoubojstvom i s tim u vezi 15-minutno kruženje kamiona ispred osječkog zatvora pristiskom na pravosuđe uoči sutrašnje glave rasprave.

Pritvorenik Ramiz Pandžić još je s dvojicom optužen za iznudu pet milijuna kuna od tvrtke Prvi faktor.

Nekoliko kamiona s uključenim trubama danas prijepodne kružilo je ispred osječkog zatvora.

"Vrlo je indikativno da se uoči sutrašnje glavne rasprave pojavilo pismo okrivljenika Pandžića koje je dostavljeno jednoj osječkoj redakciji i meni, kao i ovaj današnji prosvjed kamiona", rekao je državni odvjetnik Miroslav Dasović
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenađuje također, rekao je Dasović i "činjenica da je pismo moglo izaći iz zatvora".

U pismu, koje je okrivljenik Pandžić poslao, stoji, među ostalim, da će počiniti samoubojstvo ako se sutra ne održi i ne završi rasprava u sporu za koji je optužen. Općinski državni odvjetnik Miroslav Dasović pismo je proslijedio upravitelju osječkog zatvora.

U pismu, koje su danas objavile neke novine, navodi se da ako se u petak ne održi i ne završi rasprava i ne omogući pošteno suđenje i poštena presuda, Ramiz Pandžić obećava da će počiniti samoubojstvo u osječkom zatvoru.

U novinama se navodi da je pismo primio i raspravni sudac Općinskog suda Saša Rešetar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara