Osječki "Novocommerce" o stanju u kombinatu "Valpovo"

OSJEČKA tvrtka "Novocommerce", koja je najveći pojedinačni dioničar Poljoprivrednog kombinata "Valpovo" s 42 posto udjela, izvijestila je danas kako je Nadzorni odbor kombinata, izabran na Skupštini 25. srpnja, opozvao dosadašnju Upravu kombinata i imenovao novu Upravu.

Na toj skupštini "Novocommerce" je, uz pomoć predstavnika skupine malih dioničara s 25 posto udjela, izglasao nepovjerenje predsjedniku Skupštine dioničara te Upravi i Nadzornom odboru, a imenovan je i novi Nadzorni odbor.

Skupina dioničara okupljenih oko predsjednika Uprave Ivice Berečića i predsjednika Nadzornog odbora Miroslava Božića održala je potom svoju skupštinsku sjednicu na kojoj je oduzeta punomoć predstavniku malih dioničara koji je glasovao za prijedloge "Novocommerca" i uz pomoć novoga opunomoćenika tih dioničara odobren rad Uprave i Nadzornog odbora u prošloj godini.

Uprava kombinata danas je odbacila tvrdnje da je "Novocommerce" preuzeo upravljanje kombinatom, a skup koji su održali vlasnik "Novocommerca" Ivo Brzica i njegovi istomišljenici nazvala je nelegitimnim, kao i izbor novoga Nadzornog odbora, ističući kako dva predložena člana nisu pristala ući u Odbor pa da stoga nije niti mogao biti utemeljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju za javnost "Novocommerca" kaže se kako je za novoga predsjednika Uprave izabran Edin Leho, "menadžer zaslužan za poslovno unapređivanje velikih poduzeća poput Diokia i Elana".

"Nadzorni odbor i Uprava očekuju da će opozvani dužnosnici Poljoprivrednog kombinata "Valpovo" obaviti primopredaju poduzeća u propisanom roku, a službeno su obaviješteni da će u slučaju nelegalnog nastupanja u ime Kombinata snositi punu materijalnu i kaznenu odgovornost", navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će nakon primopredaje Uprava javnosti u cijelosti predočiti strateški plan razvitka kombinata "Valpovo" kojim je, tvrdi se u priopćenju, "osim konsolidacije financijski posrnulog kombinata, kojem već prijeti stečaj, predviđeno i otvaranje 200 novih radnih mjesta do 2005. godine".

(Hina) ivuč ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara