"Osječki političari, odvjetnici i poduzetnici plaćaju seks maloljetnim štićenicama Doma"

"Osječki političari, odvjetnici i poduzetnici plaćaju seks maloljetnim štićenicama Doma"

MALOLJETNE štićenice Doma za odgoj djece i mladeži ispričale su novinaru Jutarnjeg lista Dragi Hedlu da su žrtve pedofilije i silovanja unutar organiziranog lanca maloljetničke prostitucije u Osijeku. Svoje optužbe, koje mogu potkrijepiti SMS-ovima dogovora noćnih sastanaka, spremne su ponoviti u policiji.

Među "mušterijama" koje su im dovodili svodnici su i dvojica visokopozicioniranih političara iz Osijeka, od kojih je jedan u upravi velike državne tvrtke, a drugi je bio visoki dužnosnik jednog ministarstva te jedan poznati osječki odvjetnik, te druge poznate osobe iz političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova, navodi list te objavljuje pisma u kojima su opisani njihovi sastanci s klijentima. Ipak, nisu tako široke ruke kada treba platiti seks.

"Svodnik me ošamario jer sam odbila analni seks"

"Samo sam čekala da sve to što prije završi, a kad smo izašli iz sobe, svodnik koji me doveo upitao je mušteriju je li zadovoljna. On je rekao da nije potpuno, jer sam odbila analni seks. Tada me svodnik ošamario i rekao kako sam mogla više zaraditi da sam bila pametna. Za uslugu sam dobila kutiju Marlbora i 50 kuna", ispričala je štićenica koja je u studenome 2008. navršila 17 godina, a u lanac prostitucije uvučena je još kao 15-godišnjakinja.

No, djevojke su odvođene i izvan Osijeka. U jednom od pisama djevojčica, čiji je rukopis potvrdila ravnateljica doma Jasminka Devčić, djevojčica navodi da su ju vodili u Đakovo, Vinkovce, Beli Manastir i Ivankovo, no uglavnom su se sastanci odvijali u Osijeku - sportskome klubu te stanovima na dvije lokacije u Strossmayerovoj ulici, u Drinskoj i Vukovarskoj ulici. Navode i da su ih njihovi svodnici uzimali veći dio zarade pa bi im ostavljale tablete, heroin i kokain. Pišu i kako su drogu dobivali iz Vinkovaca od muškarca čije ime također navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znaju registracije, telefonske brojeve

Osim telefonskih brojeva osoba koje su navele kao klijente, one znaju i registracijske brojeve automobila - od Audija i Passata, BMW-a i Peugeota, do kombija cigla boje kojima ih voze njihovi svodnici i klijenti. Najčešće ih odvoze u prostorije jednog osječkog sportskog kluba u kojima postoji nekoliko soba za prostituciju.

"Posprdno nas zovu domobranke, zato što živimo u Domu", ispričala je jedna od žrtava žaleći se na okrutnost R. R., za kojeg kaže da je bivši policajac. List navodi kako jedna bivša štićenica, koja je ranije bila uključena u lanac maloljetničke prostitucije u Osijeku, danas radi u ilegalnom bordelu na zagrebačkoj Trešnjevci, dok je druga rodila  kao maloljetnica i ne zna tko je otac djeteta. Treća, za koju naše sugovornice tvrde da je u trećem mjesecu trudnoće, prebačena je u Odgojni dom u Bedekovčini.

Ravnateljica doma Jasminka Devčić izjavila je kako su imali određenih sumnji da se takvo što događa, a dan nakon što je upoznata sa sadržajem pisma, kaže, obavijestila je Policijsku upravu osječko-baranjsku.

A.B.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara