Osječko-baranjska Policijska uprava o sinoćnjem samoubojstvu policajca

OSJEČKO-BARANJSKA policija potvrdila je danas kako je djelatnik te Policijske uprave Damir Varga sinoć u Osijeku počinio samoubojstvo pucavši si u glavu iz službenog pištolja, nakon što je fizički zlostavljao suprugu Sanju, nanijevši joj lake tjelesne ozljede.

U priopćenju za javnost kaže se kako je, po dojavi da policajac Varga zlostavlja svoju suprugu, policijska ophodnja na stubištu zgrade u kojoj se dogodio izgred zatekla Sanju Vargu s vidljivim ozljedama, pa je vozilom Hitne pomoći prevezana u osječku Kliničku bolnicu, gdje su joj konstatirane lake tjelesna ozljede.

Kada je Damir Varga primjetio policijsku opdhonju zaključao se u stanu, odbijajući kontakt s policijskim službenicima i prijeteći da će pucati na svakoga tko pokuša ući u stan. Kako bi to i potvrdio ispalio je nekoliko hitaca koji nisu bili upućeni prema policajcima nego su ispaljeni u zatvorenom prostoru.

Nakon što se nekoliko minuta nije javljao policijski službenici ušli su u stan pomoću originalnog ključa koji je posjedovao Vargin otac te ga zatekli u beživotnom stanju s ozljedama na glavi. Smrt je konstatirala dežurna liječnica osječke Hitne medicinske pomoći, a utvrđeno je da je Varga u stanu ispalio sedam hitaca, od čega šest u zidove.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava opovrgava novinske napise da je Varga pucao u smjeru policije te da nije poduzela potrebne mjere kako do izgreda ne bi došlo jer je, tvrde u PU, u stanu obitelji Varga u nekoliko navrata dolazilo do narušavanja javnog reda i mira pri čemu su "policijski djelatnici na licu mjesta poduzimali potrebne mjere". Protiv Damira Varge podnesene su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka i vođeni su stegovni postupci, tijekom kojih je njegova supruga koristila svoje pravo da ne svjedoči, priopćila je policija.

PU ističe kako je Vargi prošle godine predležno da se zbog narušenog psihičkog stanja uputi na bolničko liječenje, što je on i prihvatio, a zbog nedoličnog ponašanja udaljen je s dužnosti, oduzeto mu je službeno naoružanje, a 25. ožujka ove godine izrečena mu je mjera prestanka radnog odnosa, uvjetno na 12 mjeseci.

"Kako je do narušavanja javnog reda i mira dolazilo učestalo PU je, smatrajući da je došlo do bitnog narušavanja psihičkog stanja Damira Varge, što je nespojivo s obnašanjem njegovog policijskog posla, Vargu uputila Zdravstvenoj komisiji MUP-a na ocjenjivanje radne sposobnosti. Komisija je utvrdila da je on sposoban za obavljanje policijskog posla, pa je vraćen na posao. Iz navedenog je vidljivo da je policija postupala po svim saznanjima i poduzimala sve potrebne mjere sukladno svojim ovlastima", stoji u priopćenju koje je potpisao načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vlado Tuličić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara