OSJEČKO-BARANJSKI HSP O POTEZIMA MINISTARSTVA BRANITELJA

Osječkobaranjsko Županijsko vijeće Hrvatske stranke prava (HSP) drži neprihvatljivim metode javnog linča braniteljske populacije i smatra ih dijelom predizborne kampanje, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku predsjednik osječkobaranjskog HSPa Gordan Matković.

Osvrćući se na najavu ministra hrvatskih branitelja Ivice Pančića o objavi popisa svih osoba koje su dobile stan od toga Ministarstva, Matković je ocijenio kako "u vrijeme kada se zbrajaju učinci rada hrvatske Vlade, dužnosnici Vlade ne biraju sredstva i metode kako bi prikrili svoj nerad".

"Oštro se suprotstavljamo metodama rada ministra Pančića. Nemamo ništa protiv objave ali tvrdimo da Pančića i do sada ništa nije priječilo da eventualne krivotvoritelje procesuira. On ima sve popise, ali ih tendenciozno objavljuje kao popis nečasnih ljudi, o kojima svoj sud treba dati javnost, odnosno kontrolirani Vladini mediji", ustvrdio je Matković.

Pozvao je da se zakonski regulira objava osobnih podataka te posebice podataka o financiranju, kako je rekao, "sumnjivih izbornih kampanja pojedinaca i stranaka, dodjela menadžerskih i raznih posebnih kredita osobama iz javnog i političkog života, korisnika partizanskih mirovina i sličnih povlastica".

Član Županijskog vijeća HSP-a Tone Papić ocijenio je kako su "ista stranka i isti ljudi", koji su djelovali u razdoblju "hrvatske šutnje", danas "prisvojili teško izborene vrijednosti hrvatske državnosti da bi njima trgovali na međunarodnom političkom tržištu". Stoga su, smatra Papić, "u stalnom sukobu s hrvatskim braniteljima i nastoje branitelje politički marginalizirati istim metodama iz razdoblja "hrvatske šutnje", odnosno koristeći svaku prigodu da ih povežu s političkim podzemljem i kriminalnim miljeom".

(Hina)ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara