Osječko-baranjski koalicijski partneri još nisu predložili kandidata za župana

KOALICIJSKI partneri u Skupštini Osječkobranjske županije (SDP, HSS, HSLS, LS) na večerašnjem sastanku nisu, kako se očekivalo, predložili budućeg župana, no nije prijeporno da će on biti iz SDP-a. 

Županijska skupština je 27. veljače prihvatila ostavku župana Ladislava Bognara (SDP) i razriješila ga dužnosti, kao i članove Županijskog poglavarstva.

Nakon večerašnjeg sastanka dožupan u ostavci Pavo Šarčević (HSS) rekao je kako su predstavnici koalicijskih stranaka razgovarali o tekstu ugovora o pravima i obvezama koalicijskih partnera. Dodao je kako su sastanku nazočili i predstavnici SDSS-a i nevladine udruge ´Hrasta´ koji će najvjerojatnije biti potporni članovi koalicije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako na to reagira HSLS, jer su čelnici te stranke jasno izjavili kako će istupiti iz koalicije ako u njoj bude ´Hrast´ (koji su osnovali bivši članovi HSLS-a), Šarčević je rekao kako će stranke dobiti ugovor na ocjenu do petka.

´U petak bi se o njemu trebalo očitovati i potpisati ga, a u njemu će biti sve regulirano´, rekao je. Dodao je kako bi u petak ili najkasnije u ponedjeljak SDP trebao predložiti novog župana i članove Poglavarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara