Osječko-baranjski koalicijski partneri još nisu predložili kandidata za župana

KOALICIJSKI partneri u Skupštini Osječkobranjske županije (SDP, HSS, HSLS, LS) na večerašnjem sastanku nisu, kako se očekivalo, predložili budućeg župana, no nije prijeporno da će on biti iz SDP-a. 

Županijska skupština je 27. veljače prihvatila ostavku župana Ladislava Bognara (SDP) i razriješila ga dužnosti, kao i članove Županijskog poglavarstva.

Nakon večerašnjeg sastanka dožupan u ostavci Pavo Šarčević (HSS) rekao je kako su predstavnici koalicijskih stranaka razgovarali o tekstu ugovora o pravima i obvezama koalicijskih partnera. Dodao je kako su sastanku nazočili i predstavnici SDSS-a i nevladine udruge ´Hrasta´ koji će najvjerojatnije biti potporni članovi koalicije.

Na upit kako na to reagira HSLS, jer su čelnici te stranke jasno izjavili kako će istupiti iz koalicije ako u njoj bude ´Hrast´ (koji su osnovali bivši članovi HSLS-a), Šarčević je rekao kako će stranke dobiti ugovor na ocjenu do petka.

´U petak bi se o njemu trebalo očitovati i potpisati ga, a u njemu će biti sve regulirano´, rekao je. Dodao je kako bi u petak ili najkasnije u ponedjeljak SDP trebao predložiti novog župana i članove Poglavarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara