Osječko-baranjski SDP: Nema krize vlasti u županiji

OSJEČKOBARANJSKI SDP smatra da u toj županiji nema krize vlasti, odnosno da županijska Skupština, unatoč nastojanjima oporbe, ima potrebni i legitimni kvorum za nastavak rada, ocijenilo je danas vodstvo županijskog odbora te stranke.

Nakon što je 26 oporbenih vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSP-a podnijelo ostavke na svoje vijećničke mandata i zatražilo raspuštanje županijske Skupštine tvrdeći da je izgubila kvorum, HSS je, umjesto svoga vijećnika Stjepana Roba koji je prešao u HDZ, imenovao zamjenu, pa je Skupština nastavila rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik osječko-baranjskoga SDP-a Željko Malević rekao je na konferenciji za novinare kako županijska koalicija SDP-a, HSS-a i LS-a ima zakoniti kvorum što, kako kaže, potvrđuju dosadašnja tumačenja Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave te saborskog Odbora za zakonodavstvo.

Malević je ocijenio da je sličan scenarij oporba pokušala u još nekoliko jedinica lokalne samouprave u Osječko-baranjskoj županiji te da oporba svoje nastojanje da sruši aktualnu županijsku vlast pokušava prikazati kao krizu vlasti.

"Dokazali smo da je HDZ učinio krajnje nepromišljen i politički smiješan potez, a pokazalo se i neznanje onih koji su motivirali, ne samo vlastite vijećnike, nego i one drugih stranaka, da ne sudjeluju u radu županijske Skupštine", rekao je Malević te ponovno pozvao oporbene strane da se vrate u Skupštinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara