Osječko-baranjski župan Bubalo: Neprijateljstva lokalne vlasti prema Todoriću nema

IZJAVU predsjednika koncerna Agrokora Ivice Todorića kako "zbog neprijateljstva lokalnih političara odustaje od kupovine Belja", osječkobaranjski župan Krešimir Bubalo na današnjoj je konferenciji za novinare opovrgnuo.

"U Osječko-baranjskoj županiji ima mjesta za Todorićeva ulaganje i mi podržavamo svako ulaganje i ulagača, a neprijateljstva lokalnih vlasti nema", kazao je župan Bubalo.

Ivica Vrkić, predsjednik Uprave Belja, istaknuo je kako je razumljivo da Ivica Todorić za svoj novac ima pravo nastojati kupiti sve dionice Belja, no da su on i Branimir Glavaš, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije, mišljenja da je bolje da zbog nacionalnog interesa tvrtke postoji konrola države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Četvrti krug natječaja za kupovinu 52 posto dionica Belja bit će otvoren početkom kolovoza. Budući će vlasnik, istaknuto je, morati uložiti najmanje 250 mililjuna kuna u tvrtku kroz dokapitalizaciju, te između ostaloga zadržati zaposlene radnike, predočiti plan upravljanja, dok će 170 milijuna kuna duga prema državi biti otpisano.

Županijska organizavcija SDP-a Osječko-baranjske županije za odustajanje Agrokora od natječaja za privatizaciju Belja optužila je Branimira Glavaša zbog "autoritativnog ponašanja". "Ovaj slučaj nas neodoljivo podsjeća na slučaj Bechtel iako se ovdje ra razliku od Bechtela radi o formalnom natječaju". SDP smatra da je tjeranjem ozbiljnih firmi iz natječaja nanesena velika šteta Belju.

Predlažemo radnicima Belja da se o uspješnosti privatizacije na "Glavašev način izravno upoznaju kod radnika PPK Valpovo", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Županijske organizacije SDP-a Miroslav Pavlinić.

U SDP-u se zalažemo da natječaje dobiju najbolji ponuđači, a ne unaprijed dogovoreni, te da se o tome pitaju i radnici, istaknuto je u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara