Osječkog glumca Slavena Špišića policija privela nakon "Orfeja u podzemlju"

Osječkog glumca Slavena Špišića policija privela nakon "Orfeja u podzemlju"

GLUMAC osječkog HNK Slaven Špišić priveden je jučer nakon što je svoje odglumio u predstavi "Orfej u podzemlju", a od 14. travnja bježi od jednogodišnje kazne koju treba "odraditi" u zatvoru u Remetincu.

Špišić je bježao od pravomoćne presude za prijevaru i krivotvorenje isprava kada je 2005. godine bio ravnatelj Gradskog kazališta u Požegi. On je tada tražio od zaposlenika požeškog kazališta Ž.H. da mu bude jamac za kredit što je ovaj prvo odbio, ali na Špišićevu opasku da će se raditi samo o manjem iznosu, radnik je pristao, piše Jutarnji list.

Prva kazna bila samo uvjetna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je Špišić podigao kredit na 10 tisuća eura u Croatia banci, a potvrdu o plaći Ž.H je krivotvorio tako da se ne vide njegovi stari krediti. Radnika je oštetio za oko osam tisuća kuna, a Općinski sud u Požegi mu je odrezao kaznu od godinu dana zatvora uz uvjet od dvije godine.

Špišić nije isplatio radniku osam tisuća kuna te je uvjetna presuda poništena i postala je bezuvjetna tako da glumac mora u zatvor. Po njega je jučer nakon predstave došla policija te ga je odvela na odsluženje kazne u zatvor u Remetincu gdje se trebao javiti još 14. travnja.

I.Kri.
Foto: HNK

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara