Osječku obitelj istjerali iz aviona na letu za Split: "Bebu su nam proglasili osmim putnikom"

Osječku obitelj istjerali iz aviona na letu za Split: "Bebu su nam proglasili osmim putnikom"

Foto: FAH

DA ĆE njihova 11-mjesečna kći biti razlog zašto zrakoplov Croatia Airlinesa ne može poletjeti iz Osijeka u Split u petak (8. srpnja), jedna osječka obitelj nije niti sanjala.

"Kupili smo kartu još u svibnju u pothodniku na Trgu Ante Starčevića, u agenciji Croatia Airlinesa, i u petak smo uredno došli na let. Nakon sat i pol došla je jedna gospođa i rekla nam da iziđemo, navodeći kako smo se mi posljednji čekirali, a vjerojatno je mislila da smo posljednji kupili karte. Ne mogu opisati koja je atmosfera bila u avionu, svi su bili ogorčeni zbog kašnjenja, a bebe i starija djeca su plakala, no pilot jednostavno nije želio poletjeti dok mi ne iziđemo iz aviona. Navodno, nije bilo dovoljno sigurnosnih pojaseva za bebe, odnosno u avionu je s našom bilo osam beba, a sedam pojaseva pa je pilot inzistirao da iziđemo", ispričala je za Glas Slavonije majka 11-mjesečne djevojčice.

Dodaje kako je propust očito napravljen još pri kupnji karte, kada ih djelatnica koja im je prodala kartu nije upozorila na limitiran broj djece u avionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Avion je u petak, umjesto u 21 sat poletio oko 23 sata, a obitelji koja je morala izići iz aviona u pomoć su priskočili djelatnici Zračne luke Osijek. Najprije su im ponudili smještaj u hotelu Osijek, što nije bilo potrebno s obzirom na to da žive u Osijeku. Sutradan je kombi ZLO-a došao po njih, odvezao ih u Zagreb, odakle su napokon poletjeli prema krajnjem odredištu nešto nakon podneva. Tako su izgubili jedan od samo sedam dana ljetovanja, uz neugodnosti koje nisu mogli niti zamisliti.

Greška u sustavu rezervacija

"Odgovornost za ovu situaciju leži u Croatia Airlinesu, odnosno u njihovom sustavu karata", odlučan je Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek. Dodaje kako će ZLO oštro reagirati prema toj kompaniji te da će sljedeći put inzistirati na tome da se putnici koji lete iz Osijeka poštuju kao i svi drugi.

"Zaista mi je žao što se toj obitelji to dogodilo i ako su ogorčeni na kompaniju, s pravom su ogorčeni. Žele li ostvariti svoja prava, mi ćemo im u tome pomoći i, ako treba, zajednički nastupiti prema kompaniji, jer su postupili vrlo nekorektno. Svi su putnici trpjeli ovu situaciju i potpuno ih sve razumijem", kazao je.

"Do spomenutog propusta došlo je zbog pogreške u rezervacijskom sustavu. Naime, sustav je programiran tako da ne dopusti rezervaciju osmog djeteta, ali u ovom je slučaju sustav to ipak dopustio. Istražujemo uzrok tome kako se slične situacije više ne bi ponovile. Kako su svi putnici imali uredno izdane karte, problem je primijećen tek u zrakoplovu. Nakon što ni jedna obitelj s bebom nije dobrovoljno odustala od leta, obitelj koja se zadnja registrirala za let nije mogla biti ukrcana", stoji pak u odgovoru koji potpisuje voditeljica odnosa s javnošću CA Ksenija Žlof.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara