Oslobođen tata bolesne curice. Kolindinom uredu javio da će zaklati liječnika

Oslobođen tata bolesne curice. Kolindinom uredu javio da će zaklati liječnika
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

NA OPĆINSKOM sudu u Koprivnici danas je oslobođen optužbe Dragan Dolenec. 44-godišnji Dolenec je otac teško bolesne djevojčice koji je optužen nakon što je telefonom nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i prijetio da će baciti bombu na zagrebački KBC Rebro i zaklati liječnika.

"Dragana Dolenca teretilo se za prijetnju prema većem broju ljudi, a to se smatra težim oblikom kaznenog djela prijetnje. Moramo čekati pismeni otpravak Suda, a nakon toga ćemo vidjeti hoće li se Općinsko državno odvjetništvo žaliti na takvu presudu", rekao je odvjetnik Krunoslav Vuljak, prenosi podravski.hr.

Podsjetimo, Dolenec je u veljači ove godine u očaju nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i rekao da će baciti bombu na KBC Rebro i zaklati liječnika ako se njegovoj kćerki ne pomogne.

Nakon tog poziva je priveden te je protiv njega podignuta kaznena prijava. U istražnom zatvoru bio je tjedan dana, a  u ožujku je Općinski sud u Koprivnici potvrdio protiv njega optužnicu.

"Obrazložio je kakvo je njegovo stanje te naveo da on nije opasan za okolinu i da je to učinio iz očaja i nemoći te da je u depresiji, što je sasvim razumljivo s obzirom na situaciju", rekao je Vuljak o obrani Doleneca na početku suđenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara