Oslobođen vođa bande koja je brutalno mučila 15-godišnjaka

VOĐA maloljetničke bande, 19-godišnji J.L. iz Selca, zbog nedostatka dokaza, oslobođen je optužbe da je u veljači prošle godine na brutalan način ozlijedio 15-godišnjeg Marija Gluhakovića. Gluhakovića su, osim J.L., tukli i maltretirali još trojica štićenika popravnog doma na Lošinju koji su osuđeni na upućivanje u odgojni dom na minimalno šest mjeseci do tri godine.

Maloljetnička četvorka je u javnosti ostala zapamćena po vrlo rijetkom mučenju, u kojem su nakon štu su pretukli Gluhakovića, 15-godišnjem kolegi oštrim predmetima i užarenim vrhom cigarete na leđima urezali natpis "druker", a sve zbog toga što se Mario na njih požalio ravnatelju doma u kojem su živjeli.

Trojica 18-godišnjaka, R.O., M.F. i N.H. proglašeni su krivim zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, međutim, kao i J.L., oslobođeni su optužbe za nasilničko ponašanje nad 15-godišnjakom.

Ovu je presudu donijelo Vijeće za mladež Općinskog suda u Rijeci pod predsjedanjem sutkinje Sandre Juranović koja je u obrazloženju presude kazala kako ne postoje nepobitni dokazi da je došlo do stvarnog kontakta između J.L. i Gluhakovića.

Zanimljivo je da je tijekom istrage, Gluhaković svjedočio da ga je spomenuta četvorka tukla i mučila, međutim, tijekom suđenja nitko nije vidio (pa ni dvojica svjedoka) da J.L. doista udara i muči Gluhakovića. Osuđena trojka branila se šutnjom kojom su dokazali rijetko viđenu lojalnost svojem šefu, koji je navodno bio vođa maloljetničke bande koja je "operirala" u krugu doma.

Jutarnji list doznaje kako čak ni Marijo Gluhaković nije svjedočio protiv J.L. jer ovaj i danas slovi kao opasan zlostavljač spreman na osvetu. J.L. je nakon zlostavljanja godinu dana proveo u riječkom zatvoru, a danas se nalazi u Odgojnom zavodu u Turopolju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara