Oslobođeni okrivljenici za iznudu pet milijuna kuna iz tvrtke "Prvi faktor"

ODLUKOM sudskoga vijeća osječkoga Općinskog suda okrivljenici Ramiz Pandžić, Zoran Spasić i Dalibor Križanović oslobođeni su optužbe za pokušaj iznude pet milijuna kuna, na štetu tvrtke "Prvi faktor", te ih je vijeće odlučilo pustiti iz pritvora.

Teretilo ih se da su, u nakani da za Pandžićevu tvrtku "Santiva" ishode kredit od 5 milijuna kuna od poduzeća "Prvi faktor", zaposleniku te tvrtke i oštećeniku Tihomiru Cvijanoviću predočili krivotvorenu dokumentaciju o poslovanju "Santive", dali mu 300.000 kuna za obavljanje toga posla te mu upućivali prijetnje kako bi se kredit realizirao.

Sudsko je vijeće zaključilo kako analizom predočenih dokaza i njihovom usporedbom s iskazom oštećenika Cvijanovića nisu utvrđeni elementi koji bi potvrdili navode iz optužnice te da se dokazi ne podudaraju s tvrdnjama iz oštećenikova iskaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da je tijekom istrage i dokaznog postupka utvrđeno da je optuženik Pandžić protuzakonito u svojoj kući držao automatsku pušku, a optuženik Križanović ručnu bombu, sudsko vijeće ih je za to kažnjivo djelo proglasilo krivima i izreklo im novčane kazne od 7290 kuna.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Ivan Šabić najavio je žalbu na presudu Općinskog suda.

Optuženik Pandžić na glavnoj je raspravi 3. veljače pokušao samoubojstvo skokom kroz prozor sudnice, a što je prethodno najavio u pismu upućenom Općinskom državnom odvjetništvu i nekim medijima, u kojemu je zatražio da glavna rasprava završi 3. veljače, tvrdeći da je njegova tvrtka "Santiva", zbog njegova boravka u pritvoru, dovedena na rub propasti.

U sudnicu je tada pokušala upasti skupina radnika te tvrtke, koje je u toj nakani spriječila policija.

Prethodna glavna rasprava i današnje objavljivanje presude protekli su mirno, ali uz mjere osiguranja djelatnika osječko-baranjske Policijske uprave i pravosudne policije u sudnici i ispred zgrade Suda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara