Osmaši pred kojima je vjeroučitelj širio mržnju dobili novu razrednicu - kandidatkinju Markićkine stranke

Osmaši pred kojima je vjeroučitelj širio mržnju dobili novu razrednicu - kandidatkinju Markićkine stranke

Foto: Index/Projekt Domovina

UČENICI 8c razreda OŠ Matija Gubec koji su na satu vjeronauka slušali kako vjeroučitelj Krešimir Bagarić širi mržnju, slavi Ratka Mladića i poziva na ubojstva Stjepana Mesića i Vesne Pusić, dobili su novu razrednicu.

>> IMAMO SNIMKU Vjeroučitelj djeci u Zagrebu: "Mesića i Pusićku treba strijeljati i baciti u septičku jamu"

Kako doznaje Index, dosadašnja razrednica 8c razreda u zagrebačkoj Osnovnoj školi Matija Gubec za vrijeme polugodišta otišla je na čuvanje trudnoće. Sada su dobili novu razrednicu - profesoricu Moniku Zelić.

Posebno je zanimljivo da je dotična Monika Zelić bila kandidatkinja ekstremno desne stranke U ime obitelji - Projekt domovina na parlamentarnim izborima 2015.

Konkretno, Monika Zelić bila je 10. na listi stranke U ime obitelji - Projekt domovina za 1. izbornu jedinicu. Dotična stranka prošla je iznimno loše na tim izborima, pa tako ni u jednoj izbornoj jedinici nisu došli ni blizu izbornog praga. U 1. izbornoj jedinici, u kojoj se kandidirala i Monika Zelić, dobili su 1,49 posto glasova.

>> Ni blizu praga: Stranka Željke Markić doživjela potpuni fijasko na izborima

Neki od istaknutijih članova te stranke su Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji i Krešimir Miletić, još jedan ekstremni katolik. Miletić je bio drugi na listi za 1. izbornu jedinicu, na kojoj je bila i nova razrednica 8c razreda.

>> Bandićev uhljeb i Markićkin suradnik: "Na Trgu je bilo 2.000 ljudi, ostali su čekali tramvaj"

Kako doznaje Index, Monika Zelić već nekoliko godina radi u OŠ Matija Gubec kao profesorica biologije.

Ravnateljica: To je krajnje nebitna informacija za javnost


Potvrdu i komentar ove informacije pokušali smo dobiti i od ravnateljice OŠ Matija Gubec, Ljiljane Klinger, ali ona nam nije htjela reći ama baš ništa.

"Ja bih molila da se suzdržimo od bilo kakvih komentara o organizaciji, javnost je već saznala sve što je trebala znati o ponašanju vjeroučitelja, mislim da to nije bitno", rekla je Ljiljana Klinger u razgovoru za Index.

Nakon toga smo ju još jednom zamolili da nam potvrdi ili demantira informaciju o imenovanju članice stranke Željke Markić za razrednicu 8c razreda.

"Mislim da je to krajnje nebitna informacija za javnost", rekla nam je Ljiljana Klinger.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara