Osmero liječnika zatečenih u radu na crno pred povjerenstvom HLK-a

OSAM liječnika, koje je inspekcija Ministarstva zdravstva krajem 2002. zatekla u radu na crno u privatnoj poliklinici Eljuga, naći će se danas pred Povjerenstvom Hrvatske liječničke komore (HLK).

Povjerenstvo za administrativna pitanja HLK-a najvjerojatnije će im na mjesec dana oduzeti dozvole za rad, rekao je Hini predsjednik HLK-a Egidio Čepulić.

Predsjednik Povjerenstva Nedjeljko Ivančević izjavio je da će to tijelo zatražiti očitovanje osmero liječnika o cijelom slučaju, na temelju nalaza koje je Komori dostavila inspekcija Ministarstva zdravstva.

Po članku 105. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, HLK kao strukovna udruga tim liječnicima ima pravo oduzeti dozvolu za rad na određeno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivančević drži da je oduzimanje licence za rad na mjesec dana primjereno jer neće ugroziti egzistenciju tih liječnika. Oni će za to vrijeme moći koristiti godišnji odmor ili raditi neki drugi posao u bolnici u kojoj su zaposleni.

Osim osmero liječnika protiv kojih je Ministarstvo zdravstva podnijelo prijavu, u poliklinici Eljuga zatečene su u radu na crno i četiri medicinske sestre.

Ministar zdravstva Andro Vlahušić najavio je tada da će protiv njih biti pokrenuti postupci i u ustanovama u kojima su zaposleni - KBC-u Zagreb, KBC-u Merkur, KB-u Sestre milosrdnice i Klinici za tumore.

Vlahušić je također ustvrdio da će Ministarstvo zdravstva u ovoj godini radi suzbijanja rada na crno pojačati inspekcijski nadzor zdravstvenih ustanova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara