Osnovane HSLS-ove Liberalke: "Ženski tim koji neće raditi iza leđa"

Tekst: I.Ka.
Foto: Joško Supić/Cropix

"AKO ŽELIŠ imati pouzdani tim koji ti neće raditi iza leđa, onda izaberi ženski", kazala je zastupnica HSLS-a Đurđa Adlešič Darinku Kosoru na osnivačkoj Skupštini ženske inicijative Liberalke u Splitu.

"Cilj Liberalki je okupljanje sposobnih i pametnih žena, koje će pridonijeti poboljšanju života u Hrvatskoj", kazala je predsjednica Liberalki Dijana Pečka Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, izrazio je svoje zadovoljstvo i ponos članicama Liberalki. "Ovo je novi Izborni stožer HSLS-a za parlamentarne izbore i prvi predizborni skup naše stranke", rekao je Kosor. Za potpredsjednice Liberalki izabrane su Jasminka Kremer, Slavica Jakopović Fribec, Suzana Perdec i prof. Ljiljana Vidučić. 

"Treba naći kompromisno rješenje"

Kosor je na kraju komentirao gospodarske mjere Vlade te ih ocijenio "dobrima, samo je pitanje hoće li biti provedene". Dodaje da bi u razdoblju od godinu dana sindikati i poslodavci trebali naći zajednički jezik te da je potreban kompromis između Vlade, poslodavaca i sindikata. "Ne podržavam da kolektivni ugovori i po svom isteku mogu vrijediti u beskonačnost, kao što je to do sada bio slučaj, ali nije dobro rješenje ni da po svom isteku kolektivni ugovor sljedećeg dana prestane vrijediti i da radnici odmah izgube sva svoja prava", kazao je Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara