Ostaci ISIS-a napali sirijsku vojsku, mnogo je mrtvih

Ostaci ISIS-a napali sirijsku vojsku, mnogo je mrtvih
Foto: Hina/EPA

U NAPADIMA Islamske države (IS) na sirijsku vojsku i savezničke militante u središnjoj Siriji poginulo je 35 vojnika u dva dana, objavila je u subotu nevladina udruga Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR). 

Iako je Islamska država izgubila svoje posljednje uporište u Siriji u Baghouzu u blizini iračke granice prošlog mjeseca u napredovanju snaga koje imaju potporu Amerikanaca, borci te džihadističke organizacije i dalje imaju uporišta razbacana po središnjoj pustinji.

SOHR, koji ima sjedište u Velikoj Britaniji, a o ratu u Siriji izvještava putem široke mreže očevidaca na terenu, objavio je da je napad bio najveća operacija IS-a otkako je izgubio Baghouz.

Napadi su se odvijali u nekoliko dijelova središnje Sirije, navodi SOHR.

Najintenzivniji napad bio je u području al-Kouma, sjeverno od antičkog nalazišta Palmire, naglasio je SOHR. Ondje su borci Islamske države usmrtili 15 sirijskih vojnika i drugih saveznika.

IS je preko svojih medijskih predstavnika objavio da je u zasjedi i sukobima usmrtio 20 sirijskih vojnika i ranio druge u regiji al-Sukhna, između Palmire i Deir al-Zora.

Sirijski mediji nisu objavili vijesti o napadima Islamske države ni o smrtnim slučajevima među provladinim snagama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara