Ostojić pozvao Petrova na suočavanje: "Idemo direktno, pa da vidimo tko govori istinu"

Ostojić pozvao Petrova na suočavanje: "Idemo direktno, pa da vidimo tko govori istinu"

Foto: FAH

TEHNIČKI ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirao je u Dnevniku Nove TV optužbe glasnogovornika Mosta Nikole kako se čelnika Božu Petrova pratilo.

"Petrov nije praćen, niti prisluškivan ni izlistavan i za to postoje dokazi. Za takve optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu imenom i prezimenom. Grmoja nije ništa naučio još od kad je tvrdio da su vršeni pritisci na zastupnike Mosta. Nemam što drugo nego pozvati Petrova da nas dvoje raspravimo te teme. Zanimljivo je da Grmoja ne želi davati nikakva imena, i ne daje nikakve konkretne informacije. Ako se netko bavi s ovakvim stvarima neka da dokumente i dokaze, ne može ovako uznemiravati javnost", kazao je Ostojić i dodao kako je to vjerojatno bacanje prašine u oči.

"Zašto se tuku oko MUP-a?"

"Pozivam gospodina Petrova da mi dva direktno, lijepo u jednoj emisiji, a ne ovako u jednoj minuti, raspravimo te teme. Oni žele voditi ministarstvo unutarnjih poslova, žele se baviti sigurnosti. Mislim da bi bio red da se suočimo pa da vidimo tko je u pravo, tko govori istinu", kazao je Ostojić.

Ostojić je Mostu poručio da bi im bilo bolje da objasne zašto se toliko tuku za MUP.

Kazao je kako ga nisu zvali iz USKOK-a, ali da vidi da Grmoja zna sadražj predstavke koji bi trebao biti tajan.

"Ako se netko bavi s ovakvim stvarima neka da dokumente i dokaze, ne može ovako uznemiravati javnost", poručio je Ostojić. "Zanimljivo je da nikada ne želi davati nikakve argumente, nikakve indicije, nema nikakvih podataka, ne znamo nikakvo ime, ne znamo ni jednu osobu. Preozbiljne optužbe protiv bilo koga", dodao je.

Istaknuo je kako se on mora baviti ozbiljnijim problemima te jedva čeka da Most i HDZ preuzmu brigu oko izbjeglica.

Komentirao je i Reinerov odlazak na skijanje pod policijskom pratnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bilo ispravno osim što mu supruga nije smjela voziti automobil. Ako se to želi promijeniti, onda treba mijenjati uredbe i zakone. Ne krivite policajce koji su radili svoj posao", rekao je Ostojić.

Kazao je kako se on uvijek kreće trasama koje je odredila policija što je službena tajna.

O sudbini Zorana Milanovića rekao je kako on mora odlučiti hoće li se kandidirati za šefa stranke te je istaknuo da ima njegovu punu podršku.

"Ne bojim se, to su naklapanja"

Ostojić je večeras gostovao i u RTL Direktu. Ponovio je da Grmoja treba podnijeti kaznenu prijavu te da je sramotan način na koji iznose ovako teške optužbe.

"Grmoja zna za sadržaj predstavke, neka onda odgovori na piranje zašto je cijelo vrijeme šutio. Ne sumnjam, odnosno siguran sam da laže. Iznenađuje me da Grmoja opet ovako proziva, nakon što ga je USKOK već jednom upozorio", kazao je Ostojić.

Dodaje da istinu treba utvrditi USKOK. "Ne možete tako, bez argumenata, nešto reći, Dobro je da je USKOK reagirao, ne bojim se, svaki put je bilo dokazano da se radilo samo o naklapanju. Ovo im samo šteti - sad su se sjetili da im treba MUP. Razočaran sam, jer tu temu nisu niti spomenuli u pregovorima, a sada postaje hit pitanje", dodaje Ostojić.

"Petrova danas čuvaju ljudi koji su bili na čelu SZUP-a u vrijeme najveće korupcije", optužuje Ostojić. Rekao je da treba vidjeti kako će ovo sve završiti, jer "svi vidimo na što su se svele priče o reformama". "Bilo bi dobro da nakon toliko vremena, koliko je prošlo od izbora, se ovo napokon okonča", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara