Ostojić, Stier, Grmoja i Hasanbegović na HRT-u, padale teške optužbe

Ostojić, Stier, Grmoja i Hasanbegović na HRT-u, padale teške optužbe
Screenshot: HRT

SATI nas dijele od početka kampanje za jedne od najneizvjesnijih izbora. Nakon konferencije za medije Državnog izbornog povjerenstva u 13 sati i službeno će početi natjecanje pred izbore 5. srpnja.

Na koje birače ciljaju, kako ih misle privući, kakva će biti kampanja i na druga pitanja U mreži Prvog na Hrvatskom radiju odgovarali su Davor Ivo Stier iz HDZ-a, Rajko Ostojić iz Restart koalicije, Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta i mostovac Nikola Grmoja.

Teške optužbe između Stiera i Ostojića

"Ključno je pitanje tko će voditi Hrvatsku u narednom razdoblju. Svijet ulazi u najveću krizu od 1929. godine", istaknuo je Davor Ivo Stier na početku emisije. "Kada je ljevica bila zadnji puta na vlasti tijekom recesije, Hrvatska je imala rejting smeće, padala je, standard građana je bio vrlo nizak", dodao je pa se zapitao: "Želimo li ljevicu na vlasti, želimo li mandatara Bernardića ili Plenkovića?"

Rajko Ostojić u ime Restart koalicije odgovara Stieru.

"Činjenica je da iza HDZ-a uvijek ostaje smeće. Izolacija, recesija, depresija, dug. SDP zna izvaditi Hrvatsku iz smeća koje ostavlja HDZ, iza pustoši i zemlje koju kao da su pojeli termiti. Znate koliko se čeka na magnetsku rezonancu? Dvije godine. To je HDZ. Klijentelizam i korupcija u HDZ-u razaraju društvo. Naša će politika biti proaktivna, neće biti negativna kao kod gospodina Stiera. Dobri i pošteni građani ne izlaze na izbore, a negativna kampanja Stiera neće ih privući", rekao je.

Kazao je kako je ključna riječ u njihovoj kampanji "podsjećanje".

Grmoja: Glas za Plenkovića je glas za Milorada Pupovca, Ivana Vrdoljaka i HNS

"Naša je zadaća podsjetiti kako je došlo do konstituiranja ove vlade i tektonskih poremećaja u hrvatskom političkom životu. Pozadina je gaženje autentične biračke volje. Stier govori o vladavini ljevice, a zaboravlja da je Plenković u saboru sastavljao većinu na temelju neprincipijelne, trgovačke, protunarodne koalicije konstitutivni dio koje su zastupnici izabrani na listama na kojoj je Rajko Ostojić. Ja činim oporbu, a gospođa Milanka Opačić je jedan od nosivih elemenata ove koalicije. Glas za Plenkovića je glas za Milorada Pupovca, Ivana Vrdoljaka i HNS. Bit budućega rasporeda političkih snaga u saboru je da predstavljaju autentične predstavnike narodne volje. Plenković je sve pretvorio u moralnu kaljužu", rekao je Grmoja

Taktika je ljevice da dođe do svađe od centra prema desno, ističe Stier dodajući da on to ne želi.

Stier: Hvala Hasanbegoviću

"Naš glavni suparnik je SDP. Kolega Hasanbegović je digao ruku za Gordana Jandrokovića pa se spasila vlada Andreja Plenkovića. Hvala na tome", rekao je Stier.

"Vjerujem u hrvatski narod, mogli su vidjeti kako su se ponašali građani, tko je bio vjerodostojan, a tko nije. Tko je kod opoziva ministra Zdravka Marića pomogao Plenkoviću. Govori se da je Most nekoga doveo na vlast. Da je Most doveo nekoga na vlast, ne bi HDZ rušio vlastitog premijera. Ne bi se događala ova sramotna trgovina u Hrvatskom saboru. Ako je netko doveo Andreja Plenkovića na vlast, to su kadrovi koje je iskadrovirao Zoran Milanović i SDP. Most je pokazao principijelnost, Most je pokazao da ima obraz i Most je cijelo vrijeme inzistirao na promjenama. Nećemo se baviti parolama. Želimo državu u kojoj vam neće biti potrebna članska iskaznica SDP-a i HDZ-a. Zbog toga i ekonomske situacije mladi odlaze," ističe Nikola Grmoja.

Dodaje da konstantno prepucavanje preko medija neće nikoga motivirati da dođe na biralište.

Voditeljica Ana Krolo Molnar poručila je da sada svi govore svašta o drugima, ali da će onda opet nakon izbora morati koalirati sa svojim političkim protivnicima.

Grmoja: Ni jedni ni drugi ne znaju

Stier kaže da je dobro postavljati pitanje poput toga kako da mladi ostanu u Hrvatskoj. Dodaje da je Plenkovićeva vlada donijela konkretne mjere za pomoći mladima.

"Mi imamo konkretna djela i odgovore kako ćemo voditi Hrvatsku, a to će razdoblje biti izuzetno teško, želimo osigurati budućnost mladima, mirovine i plaće", kaže Stier.

Ostojić kaže da je njihova poruka "izađi i promijeni". Dodaje da je Plenković ostavio Zagreb u ruševinama nakon potresa.

"Mislim da ljudi koji nas gledaju i slušaju, da se slažu i s gospodinom Stierom i gospodinom Ostojićem. A oni su utvrdili da niti jedni niti drugi ne znaju", ubacio se Grmoja.

"Njima odgovara ova koruptivna hobotnica"

"Njima odgovara ova koruptivna hobotnica, njima odgovara status quo. Američki veleposlanik Robert Kohorst vam je rekao da je najveća prepreka investicijama situacija u pravosuđu", kazao je Grmoja.

Ali Most stalno šalje poruke da neće ni s kim koalirati, kako će onda realizirati to sve?

"Narod ima priliku birati promjene na izborima. Mi nećemo biti oporba, a o tome će odlučiti hrvatski birači. Ne postoje samo dva svemira u koji bih se ja trebao uklopiti", rekao je Grmoja.

"Stvari se mijenjanju putem poluga vlasti. Mi želimo ostvariti takav rezultat da budemo okosnica buduće hrvatske vlade", istaknuo je Hasanbegović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara