Malčić osudio Đakića zbog izjave "Ranko, Rajko, Zoki, Veljko, Rade ... Mislio sam da sastavljaju srpsku vladu"

Foto:
 
PUČKI pravobranitelj Jurica Malčić reagirao je na izjavu HDZ-ovog Josipa Đakića jučer na predizbornom skupu u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Izjava "Ranko, Rajko, Zoki, Veljko, Rade ... Mislio sam da sastavljaju srpsku vladu a ne hrvatsku", neprihvatljiva je i predstavlja primjer izražavanja netrpeljivosti prema pripadnicima srpske nacionalne manjine. Pri tome je nevažna činjenica da se izjava odnosi na osobe koje su hrvatske nacionalnosti.", stoji u Malčićevom priopćenju.

Malčić dodaje kako izjava izravno potiče na diskriminaciju, što je zabranjeno Zakonom o suzbijanju diskriminacije, te smatra kako je zabrinjavajuće Đakićev ispad netrpeljivosti i poticanja na etničke podjele među građanima Republike Hrvatske, nije naišao na trenutačnu osudu i ograđivanje prisutnih na stranačkom skupu. Očekuje da se to dogodi naknadno.

"Predizborna kampanja ne može biti izgovor za ovakve ispade, pa upozoravam da u predstojećem nastavku kampanje sudionici trebaju pokazati svijest o temeljnim vrijednostima na kojima počiva svako demokratsko društvo, tj. vrijednostima koje su univerzalne i traju malo dulje od predizborne kampanje.", zaključio je Đakić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara