Osuđen za ecstasy, metilirani derivat amfetamina još nije na popisu zabranjenih tvari

Ilustracija: Hr Foto

ZLATKO KURSEN, 30-godišnjak kojeg je splitska policija nedavno uhvatila sa 1.300 tableta ecstasyja sa Mitsubishijevim znakom osuđen je nepravomoćno na tri i pol godine zatvora. Sudac Zoran Kežić pustio ga je iz pritvora, koji mu je bio određen zbog teških okolnosti djela. Okrivljeni je, naime, predao potvrdu jedne tvrtke s Brača, koja mu je obećala posao u nautičkom turizmu. 

Ohlađeni derivat

Slučaj nije nezanimljiv, jer je policija prilikom pretrage iznajmljenog stana u Gundulićevoj ulici, osim ecstasyja u hladnjaku pronašla i 400 grama metiliranog derivata amfetamina, za kojeg Kursen, međutim, nije odgovarao, jer se ta vrst droge još ne nalazi na popisu zabranjenih tvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o relativno novoj vrsti droge koja je zabranjena u Njemačkoj, Mađarskoj i Austriji, ali ne i u Hrvatskoj. MUP je pokrenuo proceduru za uvrštavanje na popis, no dok formalnosti ne budu okončane nema zakonskih pretpostavki da se povede kazneni progon za posjed metiliranog derivata amfetamina.

Loš posao u Gundulićevoj

Splitska policija nije baš napravila dobar posao, neovisno o popisu i novoj vrsti droge. Nisu, naime, uhvatili nijednog kupca ecstasyja tako da je Kursen osuđen za čuvanje s namjerom preprodaje. Na suđenju se, inače, branio da su ga stisli kamatari pa se, eto, morao nekako snaći i pozabaviti dilanjem. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara