Osuđena Japanka koja je u stresu pacijentima čupala nokte

Osuđena Japanka koja je u stresu pacijentima čupala nokte

BIVŠA japanska medicinska sestra koja je, kad god bi zapala u stresna stanja, bespomoćnim pacijentima čupala nokte na rukama i nogama, osuđena je u ponedjeljak na zatvorsku kaznu.

Drugostupanjski sud u Kyotu osudio je 32-godišnju bivšu bolničarku na tri godine i osam mjeseci zatvora. Nekadašnja zaposlenica bolnice Jujo u Kyotu je od rujna do listopada 20004. godine golim rukama iščupala ukupno 49 noktiju što na rukama što na nogama svojim nepokretnim pacijenticama.

Žrtve su bile šest ženskih pacijentica u dobi od 31 do 83 godine koje su zbog srčanog ili moždanog udara bile nepokretne i nisu mogle govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud u obrazloženju presude navodi da je počiniteljica, premda pod stresom zbog preopterećenosti poslom, ipak bila u stanju uračunljivo i odgovorno djelovati.

Osuđena bolničarka pobrinula se da nitko ne bude svjedokom njezina brutalna postupanja prema nemoćnim pacijenticama, a poslije se pretvarala da je ona bila ta koja je otkrila zločin. Tužilaštvo je tražilo kaznu zatvora od šest godina.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara