Nevjerojatno: Bivši Želitin dečko ranio sebe i policajca u policijskoj postaji?!

Nevjerojatno: Bivši Želitin dečko ranio sebe i policajca u policijskoj postaji?!

Foto: Arhiva

SPLITSKA policija izvijestila je da je popodne došlo do vatrenog incidenta u prostorijama Prve policijske postaje.

Kako doznajemo, priveli su 54-godišnjeg Vedrana Biuka, bivšeg dečka Želite Tomić, za kojim je Županijski sud u Splitu raspisao potragu. Biuk je, ispostavilo se, bio naoružan, no to se ustanovilo tek u postaji?!

Policija je izvijestila da je tijekom pregleda došlo do opaljenja iz pištolja. Metak je privedenog pogodio u nogu, a pogodio je i policajca koji je obavljao pregled.

Zasada nema objašnjenja kako se ovako nešto moglo dogoditi, ali sve smrdi na još jedan aljkav policijski rad. Obavlja se očevid.

Biuk sa metkom u cijevi šeta po gradu?!

Biuka su tražili jer ga je Vrhovni sud vratio u pritvor zbog nepravomoćne presude od tri godine zatvora za dilanje heroina. Inače je bio pušten nakon objave presude, no Državno odvjetništvo se žalilo i uspjelo u žalbi. Biuka, međutim, nije nigdje bilo, pa je raspisana potraga.

Kako doznajemo, Biuk je uhvaćen u središtu Splita, vjerojatno nedaleko od stana u Kamenitoj 1. Policajci su gadno zabrljali, jer Biuka nisu uopće pretražili, već su se s njim u prijateljskoj atmosferi odvezli do postaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je pištolj slučajno opalio, znači da je Biuk šetao po gradu s metkom u cijevi. Sa oružjem spremnim za upotrebu se, dakle, i provozao do postaje.

Kikija doveli naoružanog pred sutkinju

Za splitske policajce ovo nije ništa novo. Prije par mjeseci uspjeli su dovesti naoružanog Kristijana Stojanovića na ispitivanje kod sutkinje istrage. Katastrofa! Čini se kao da gore ne može.

Blamaža je još veća kada se zna da splitskim operativcima Biuk nije nepoznanica. Svako malo ga ili traže ili uhićuju radi dilanja. Zna se da ima nestabilnu psihu i da je vičan rukovanju oružjem. Tim je nevjerojatnije zašto uhićeni nije pretražen odmah na mjestu uhićenja.

Najgore je što iza svake svinjarije koja ostane za njima, policija ne izvlači apsolutno nikakvu pouku. Samozadovoljni sebi tepaju kako su najljepši i najpametniji, premda se javnost zgražava godinama kako i što rade. 

Želita ga spremila u zatvor

Biuk je svojedobno bio u nježnoj vezi sa Uskokovom krunskom svjedokinjom u slučaju Cvik. Želita je isprva kupovala heroin, a onda joj je Vedran gratis slao pošiljke na Korčulu. Ubrzo su, međutim, zahladili odnose. Želita se raspričala o Cviku i njegovoj ekipi, prvenstveno kako bi sebe spasila zatvora, a onda je iza rešetaka odvela i Biuka. Na suđenju je sve priznala. Detaljno je opisala kako joj je dragi davao heroin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara