Osumnjičenik za ubojstvo Davora Zečevića najavio predaju hrvatskoj policiji

SAVA MARINKOVIĆ, bosanskohercegovački državljanin kojeg hrvatska policija sumnjiči za sudjelovanje u ubojstvu Davora Zečevića, demantirao je sve optužbe i najavio kako će se dobrovoljno predati hrvatskoj policiji, prenosi Dnevni avaz.

Marinković, koji živi na Palama, navodi kako u Zagrebu nije bio godinama, no kako će uskoro doputovati u Zagreb, kako bi dao iskaz hrvatskoj policiji te kako bi dokazao svoju nevinost, jer "nema nikakve veze s tim zločinom".

Dodao je i kako je "lažno osumnjičen" te kako je zbog toga već saslušan u sarajevskoj policiji. Sebe Marinković smatra "žrtvom policijske urote, kojom ga se pokušava povezati i s nizom nerazjašnjenih ubojstava počinjenih na području Istočnog Sarajeva, gdje se vodi otvoreni rat između dviju suprotstavljenih kriminalnih skupina".

Podsjetimo, 40-godišnji Davor Zečević zvani Zec, pripadnik zagrebačkog podzemlja, likvidiran je 1. prosinca prošle godine, metkom u glavu, na parkiralištu stambene zgrade u Remetama, tijekom slobodnog vikenda na kojeg je pušten iz zatvora u Lepoglavi, gdje je odsluživao devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog trgovanja drogom. U Zečevića je pucano iz obližnje šume.

I.M.
Foto: Baggio / Novi list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara