Osvajanje Trećeg programa: NeT protiv Todorića i RTL-a

Osvajanje Trećeg programa: NeT protiv Todorića i RTL-a

NEZAVISNA televizija NeT iz Kutine i novoosnovana tvrtka RTL d.o.o. potvrdile su danas da se natječu za dodjelu nacionalne televizijske koncesije, odnosno za privatizaciju treće mreže HTVa.

Novu tvrtku RTL d.o.o., kako se ističe u njihovu današnjem priopćenju, osnovale su hrvatske kompanije Agrokor, Podravka, Atlantic grupa, HVB/Splitska banka, Pinta TV i njemački televizijski koncern RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Okupili smo se u konzorciju kako bismo domaću kreativnost, inteligenciju i resurse udružili s RTL-ovim medijskim iskustvom i znanjem, te time stvorili novu kvalitetu na hrvatskom medijskom prostoru" - rekao je Ivica Todorić, predsjednik Uprave Agrokor koncerna, nakon predaje materijala kojim se konzorcij natječe za koncesiju za televiziju na državnoj razini.

"Svaka je hrvatska kompanija iz ovog konzorcija dokazala suverenost na svom području djelovanja. Udruživanje s najvećom medijskom kućom osigurat će okvir poslovne i medijske stabilnosti kakav nam je u ovom dijelu Europe potreban" - zaključio je Todorić.

Sastav Nadzornog odbora Konzorcija svjedoči o ozbiljnosti ambicija udruženih partnera. Nadzornom odboru predsjeda Jean-Charles de Keyser, izvršni potpredjednik RTL Group, dok su među članovima čelni ljudi hrvatskih kompanija Darko Marinac iz Podravke, Emil Tedeschi iz Atlantic Grupe, Goran Gazivoda iz HVB/Splitsk banke te Ante Todorić iz Agrokora. Upravu novog konzorcija predstavlja Dobrivoj Keber, jedan od utemeljitelja Radija 101 i nekadašnjeg TV programa Z3.

Što se tiče televizije NeT, radi se o nezavisnoj televiziji iz Kutine koja zasad emitira na regionalnoj razini.

NeT i RTL d.o.o. najavile su da će se u iduća dva dana predstaviti na konferencijama za novinare.

Ponude pristigle na natječaj Vijeće za radio i televiziju otvorit će na javnoj sjednici 3. lipnja.

Natječaj za televizijsku koncesiju na državnoj razini, koju sada koristi treći program HTV-a, raspisan je u prosincu prošle godine, a krajnji rok za pristizanje konačnih ponuda je danas u ponoć.

Nakon raspisivanja natječaja dokumentaciju potrebnu za prijavu otkupile su 22 tvrtke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara