Osveta razbojnicima: Sindikat policije traži doživotan zatvor za ubojice "plavaca"

Osveta razbojnicima: Sindikat policije traži doživotan zatvor za ubojice "plavaca"

TRAGIČNO ubojstvo mladog policajca Ivana Grbavca u Sesvetama natjeralo je Sindikat policije Hrvatske da sazove konferenciju za novinare na kojoj su zatražili od države da osigura bolju zaštitu policajaca, a za ubojice "plavaca" traže kaznu doživotnog zatvora.

"Za ubojstvo policijskog službenika tražimo najveću moguću kaznu, ne onu od 40 godina zatvora, nego doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti pomilovanja", rekao je predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić te dodaje kako je Grbavca ubila osoba koja je bila na dopustu, piše Večernji list. Uz to, u Sindikatu smatraju kako praktikanti koji nisu u potpunosti osposobljeni za službu, ne bi smjeli biti na ulicama.

Zaštitni prsluci za policajce koji idu u intervencije

Taj Sindikat već 15 godina traži i bolju opremljenost policajaca, a da je to potrebno najbolje pokazuje primjer pljačke u Sesvetama kada je Grbavac bez zaštitnog prsluka išao u banku gdje ga je čekao ubojiti kalašnjikov. Kao najvažniju stvar sindikalisti navode opremanje zaštitnim prslucima temeljne policije koja izlazi na intervencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jagić je iznio tvrdnju kako najbolji pokazatelj u kojim financijskim uvjetima danas djeluje hrvatska policija je taj da imaju iznošene uniforme, a o nečemu više se nakon toga ne može niti govoriti. Kaže kako su pristali na šestpostotno smanjenje plaće, ali da je sada vrijeme da traže zaštitu svojih života, a najavljuju i štrajk ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima.

Sačmarice i kratko automatsko oružje u svakom policijskom automobilu

Traže od vlade i Ministarstva unutarnjih poslova da nabave dovoljan broj kvalitetnih i modernih zaštitnih prsluka, opremanje svih auto patrola sačmaricama i kratkim automatskim oružjem. U počast "palom" policajcu Ivanu Grbavcu sutra će policajci u 15 sati održati minutu šutnje i uključiti "rotirke" na svojim automobilima.

I.Kri.
Foto: Milivoj Keber / Cropix

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara