Otac s Paga koji je bacio djecu s balkona ostaje u zatvoru još dva mjeseca

Otac s Paga koji je bacio djecu s balkona ostaje u zatvoru još dva mjeseca
Foto: Pixsell/Dino Stanin

OTAC koji je u veljači bacio svoje četvero maloljetne djece s balkona u Pagu ostaje u istražnom zatvoru još dva mjeseca. U zatvoru je zadržan zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

DORH ga je optužio za četverostruki pokušaj teškog ubojstva.

Bio je ubrojiv

Podsjetimo, DORH je zaključio da 54-godišnji otac s Paga nije bio neubrojiv za vrijeme počinjenja kaznenog djela.

"Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru", kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Što je utvrdila istraga?

"Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vještačenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv", kaže Berović.

Otac monstrum i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Tijekom cijelog trajanja postupka branio se šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu. 

Ocu monstrumu prijeti 50 godina zatvora

"Ako bude podignuta optužnica, u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice", objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubojstva.

"Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može izreći i kazna zatvora do 50 godina", rekao je za N1 glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara