Otac učio 15-godišnjeg sina voziti po autocesti Zagreb - Lipovac

Otac učio 15-godišnjeg sina voziti po autocesti Zagreb - Lipovac
Screenshot: Google maps

DJEČAKA od 15 godina nesavjesni je otac sa suvozačkog mjesta učio voziti automobil autocestom Zagreb - Lipovac u smjeru Zagreba, zbog čega je prekršajno kažnjen s 3000 kuna, a optužni prijedlog slijedi i protiv njegova maloljetnog sina.

Vukovarsko-srijemska policija danas je izvijestila kako su jučer oko podneva prometni policajci kod odmorišta Rastovica na autocesti zatekli 15-godišnjaka za volanom automobila daruvarskih registracija, koji je vozio uz odobrenje 42-godišnjeg oca koji je sjedio na suvozačkom mjestu.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv maloljetnika slijedi podnošenje optužnog prijedloga i dostava obavijesti nadležnom centru za socijalnu skrb.

Njegovu ocu je na mjestu događaja izdan prekršajni nalog te mu je izrečena kazna u iznosu od 3000 kuna.

''Maloljetnik je grubo prekršio prometne propise u prisutnosti roditelja, koji je bio dužan poduzeti mjere roditeljske skrbi te spriječiti i ne dozvoliti činjenje prekršaja, zbog čega se upozoravaju svi sudionici u prometu da poštuju prometne propise, da se brinu o zaštiti i dobrobiti djece i maloljetnika ne izlažući ih opasnostima, a samim tim i druge sudionike u prometu'', ističu iz vukovarsko-srijemske policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara