Otkriven uzrok smrti dvojice prijatelja čija su tijela danima ležala u kući

Otkriven uzrok smrti dvojice prijatelja čija su tijela danima ležala u kući
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

DVOJICA muškaraca, čija su beživotna tijela preksinoć pronađena u kući u Novom Virju kod Đurđevca, najvjerojatnije su umrla od trovanja ugljičnim monoksidom iz stare peći na drva u prostoriji u kojoj su boravili, neslužbeno doznaje Podravski od izvora bliskih istrazi.

Obdukcija tijela obavljena je danas na patologiji Opće bolnice u Koprivnici, a uzorci tkiva bit će poslani na Zavod za sudsku medicinu u Zagreb i konačna potvrda čekat će se nekoliko dana. No, prema onome što je dosad ustanovljeno, vrlo je vjerojatno kako je uzrok smrti opasni ugljični monoksid.

"Gledajte, u prostoriji u kojoj su nađena tijela bila je peć na drva koju je podstanar koji je tamo živio očito nestručno postavio. Osim toga, muškarci su bili mrtvi najmanje desetak dana, a nije bilo neugodnog mirisa, što ukazuje na ugljični monoksid. Pretpostavlja se kako su se napili i zaspali, a kako je peć gorjela otrovali su se. Nikakvih tragova nasilne smrti nije bilo", ispričao je danas izvor dobro upućen u slučaj.

Kćer zvala policiju jer joj se otac nije javljao 20 dana

Inače, mrtva tijela Marinka (56) i njegova prijatelja Stjepana (61) pronađena su preksinoć oko 21 sat u obiteljskoj kući. Policiju je alarmirala Marinkova kći koja živi u Zagrebu jer joj se otac nije javio punih 20 dana. Vrata bila su zaključana, a vatrogasci su u kuću ušli kroz balkon na katu. Tamo su zatekli užasan prizor – mrtva tijela. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara