Otkriven uzrok velikog požara na PIK-ovoj farmi, ugušilo se 10.000 svinja

Otkriven uzrok velikog požara na PIK-ovoj farmi, ugušilo se 10.000 svinja
Foto: Čitatelj Indexa, Dubravka Petric/PIXSELL

U POŽARU na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima koji je potpuno ugašen rano jutros, izgorjela su tri od ukupno četiri objekta farme i u njima je stradao dio životinja, a zaposleni su na vrijeme napustili farmu, doznaje se u PIK-u. 

Šteta na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima na kojoj je jučer navečer buknuo požar je zasigurno velika, a kolika će točno biti znat će se nakon obavljenog očevida, izjavio je novinarima direktor PIK-a Vinkovci Vladimir Džaja, dodajući kako su od ukupno četiri, izgorjela tri objekta farme.

"Riječ je o tragičnom događaju u kojem je nažalost stradao i dio životinja koje su se nalazile u objektima. Čim su primijetili požar, naši djelatnici pristupili su njegovom gašenju", kazao je Džaja dodajući kako će svi djelatnici s farme u Andrijaševcima biti zbrinuti na drugim farmama dok se ne obnovi proizvodnja u Andrijaševcima.

Policija je u poslijepodnevnim satima otkrila kako je došlo do velikog požara.

"Obavljenim očevidom na svinjogojskoj farmi u Andrijaševcima u ulici Matije Gupca, gdje je jučer, 28. lipnja, oko 18 sati izbio je požar, utvrđeno je da je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama rasvjete.

Naime, u hali broj 2 došlo je do kvara na električnim instalacijama rasvjete, gdje je požar započeo, a nakon čega se proširio na hale lijevo i desno, od hale br. 2.

Od posljedica dima, ugušilo se oko 10 tisuća komada svinja, dok je oko 320 svinja spašeno", priopćili su iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara