Otkriven uzrok zagađenja opatijske plaže

Otkriven uzrok zagađenja opatijske plaže
Screenshot YouTube

OTKRIVEN je uzrok onečišćenja morske vode u luci Portić te na dijelu plaže Slatina, odnosno plićaku ispod hotela Milenij.

Podsjetimo, prije tri dana na opatijskoj plaži Slatina zabranjeno je kupanje jer je utvrđeno da je kvaliteta vode nezadovoljavajuća. Pojavila se informacija da je uzrok zagađenja puknuće kanalizacijske cijevi, no ta informacija nije bila potvrđena.

>> Na popularnoj opatijskoj plaži zbog fekalija u moru zabranjeno kupanje

Otpadne sanitarne vode

Djelatnici Trgovačkog društva Liburnijske vode d.o.o. su korištenjem metode ispitivanja dimom, bojom te kamerom (CCTV inspekcija) utvrdili vezu između starog zidanog oborinskog kanala koji se nalazi u luci Portić te hotela Imperijal. Višednevnim ispitivanjima isključene su sve mogućnosti onečišćenja, iz svih okolnih kolektora sanitarne odvodnje, te je utvrđeno kako dio otpadne sanitarne vode iz hotela Imperial otječe u stari zidani oborinski kanal koji se nalazi u lučici Portić.

Bez odgode su obaviještene odgovorne osobe hotela Imperial koje su preuzele odgovornost da će u što kraćem roku otkloniti nedostatke sanitarne odvodnje hotela Imperial, kako bi se u što kraćem roku otklonio i sam uzrok zagađenja morske vode u luci Portić te na dijelu plaže Slatina, odnosno plićaku ispod hotela Milenij. Grad Opatija će nastaviti požurivati radnje otklona uzroka onečišćenja.

O utvrđenom činjeničnom stanju obaviještena je i nadležna Državna vodopravna inspekcija radi poduzimanja radnji iz nadležnosti tog upravnog tijela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara