Otkriveni dijelovi oproštajnog pisma trostrukog ubojice iz Sukošana

Otkriveni dijelovi oproštajnog pisma trostrukog ubojice iz Sukošana
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

62-GODIŠNJI Čedomir Keran (62) preminuo je od propucavanja vatrenim oružjem, a njegove žrtve, sestra Zvjezdana Obrovac, njezin sin Darko Obrovac i njegova baka Ana Benković zadobile su višestruke ozljede glave nastale oštrim predmetom.

Kako neslužbeno doznajemo, rezultati obdukcije otkrili su neke nove detalje strašnog zločina. Čedomir Keran, pokazala je obdukcija, 37-godišnjeg nećaka Darka O. i 65- godišnju sestru Zvjezdanu O. ubio je bridovitim predmetom.

Keran se nešto kasnije odvezao mopedom u polje iznad Sukošana te počinio kombinirano samoubojstvo tako što je zavezao omču oko vrata i u sebe pucao automatskom puškom koju je ilegalno posjedovao. Kako je pokazala obdukcija, smrt je nastupila propucavanjem iz vatrenog oružja.

Ostavio oproštajno pismo

Čedomir je iza sebe ostavio oproštajno pismo. U njemu se obraća svojoj ženi i obitelji, priznaje zločin i navodi da je to za njega bilo jedino rješenje, piše Zadarski

Pismo je pronađeno na mjestu samoubojstva, u šumarku na Čedomirovu imanju u sukošanskom polju, gdje je znao dolaziti i kartati s prijateljima.

Policija još utvrđuje kronologiju zločina, koga je Čedomir prvog ubio nakon što je ušao u obiteljsku kuću svoje sestre i je li mu netko od njih pritom pokušao pružiti otpor.

Mirnoća s kojom je kasnije napustio mjesto zločina, ali i činjenica da na njemu nitko od susjeda i poznanika koji su ga vidjeli u kafiću i kasnije kako mopedom odlazi u polje nije primijetio tragove krvi, kao i ostavljena poruka, govori da je svoj krvavi pohod pomno planirao.

U njemu je dugo kuhalo zbog sukoba sa sestrom oko obiteljske imovine. U fokusu je bila kuća u kojoj je živjela njegova sestra s obitelji, a on je bio upisani vlasnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara