"Otkud Miomir Žužul u Nadzornom odboru Croatia Airlinesa?"

"MIOMIR ŽUŽUL nije nikakav stručnjak za zrakoplovstvo i vlada ga nije trebala imenovati u Nadzorni odbor Croatia Airlinesa", kazao je predsjednik Stjepan Mesić. Mesić, koji je gostovao u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu", dodao je da mu nije jasno kako je moguće da Žužul, koji je zbog afere "Imostroj" otišao s mjesta ministra vanjskih poslova, može doći u nadzorni odbor jedne državne tvrtke.

Na upit je li zbog niza afera i neriješenih slučajeva došlo vrijeme da Berislav Rončević, koji je u vrijeme tih afera bio ministar obrane, podnese ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova, Mesić je kazao kako on za to nije nadležan.

Mesić za jesen planira, u dogovoru s premijerom Sanaderom, i sjednicu Vlade o gospodarskim rješenjima i načinima njihovog rješavanja, na kojoj bi trebali sudjelovati i ekonomski teoretičari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima priliku nametnuti se kao proizvođač i izvoznik zdrave hrane, rekao je Mesić komentirajući porast cijena hrane.

Komentirao je i najave noćašnjeg poskupljenja goriva na više od 10 kuna, rekavši kako država mora poduzeti mjere u zaštiti životnog standarda građana. Dodao je kako ipak cijena nafte na svjetskom tržištu diktiraju cijenu nafte i na hrvatskom tržištu.

B.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara