Otmičar Zagorčeva sina "dao petama vjetra" kad su ga pozvali u zatvor zbog razbojstva

JEDAN od otmičara maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca, 34-godišnji Stevo Smrček, "dao je petama vjetra" nakon što je primio obavijest Županijskog suda u Bjelovaru u kojoj je stajalo da se u roku od 24 sata mora javiti u zatvor u Remetincu na izdržavanje dvoipolgodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog razbojstva počinjenog 12. kolovoza 2003. godine u mjenjačnici u Vrbovcu.

Smrček je dva puta dobio odgodu služenja kazne - prvi put kada mu je supruga bila trudna, a drugi put kada je rodila. Smrček je pobjegao u inozemstvo te će nakon hrvatske, za njim biti raspisana i međunarodna tjeralica. Prema pisanju Jutarnjeg lista, kad je policija uspjela doznati da Smrček sprema bijeg, odmah je, 20. ožujka, o tome izvijestila suca bjelovarskog Županijskog suda, a istog je dana opozvano rješenje kojim mu je odobrena odgoda služenja zatvorske kazne.

Zbog otmice Zagorčevog sina Smrček je u veljači 2004. godine nepravomoćno je osuđen na tri i pol godine zatvora, a kasnije mu je ta kazna smanjena za tri mjeseca.

I.M.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara