Otvoren Interliber, Inova i Sajam glazbe & multimedije

DANAS je nakon mnogih trzavica oko povećanja cijena najamnina izlagačkog prostora i naplate ulaznica otvoren Interliber. Kako je najavio naš ministar kulture, Božo Biškupić, da ne želi otvoriti ovogodišnji sajam knjiga zbog već navedenih razloga u srijedu je ujutro ipak odlučeno kako Zagrebački velesajam odustaje od naplate ulaznica i visokih najamnina izlagačkog prostora.

Sajam je otvorio državni tajnik Jadran Antolović koji se nije doticao problema koji su prethodili otvorenju dok Milan Bandić na otvorenju ministra Biškupića nije spomenuo.

Interliber, uz koji se održava i sajam glazbe i multimedije te sajam inovacija, Inova, ugostio je rekordan broj izlagača, njih 306, od kojih je 215 domaćih i 91 inozemnih. Na sajmu glazbe i multimedije okupljeno je 163 izlagača od kojih su 121 inozemni, a nacionalna izložba inovacija Inova okupila je 202 izlagača, od čega 36 inozemnih.

Najveći izlagači na Interliberu zasigurno su Profil Megastore i Školska knjiga koji su u dva paviljona predstavili najveći broj publikacija premda to nikako nije mjerilo kvalitete izloženoga.

"Sakaćenje Rusije" - predstavljanje knjige

Zanimljivost na štandu "Znanja" je za subotu u 12 sati najavljeno predstavljanje knjige "Sakaćenje Rusije". Knjigu će predstaviti jedan od autora knjige, Jurij Felštinski koji je knjigu pisao u suradnji sa otrovanim Aleksandrom Litvinenkom. Mnogi će biti zainteresirani čuti "Je li Litvinenko otrovan zbog ove knjige?".

Osim posjetitelja zrelije dobi sadržaj je bio vrlo dobro organiziran i za najmlađe kojih su bili puni autobusi. Ponuda knjiga i publikacija za najmlađe bila je široka, ali se Školska knjiga potrudila napraviti interaktivnu radionicu koja je prvog dana sajma bila puna. 

Na 32. hrvatskom salonu inovacija, Inova, koji se održava u paviljonu 8, predstavljene su mnoge inovacije i proizvodi. Glavni pokrovitelj je Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, a predstavljeni su izlagači i iz susjednih zemalja, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te dugogodišnji poslovni partneri Hrvatskog saveza inovatora iz SAD-a, Velike Britanije, Rusije i Irana. 

Igre, svirka i nešto zabavno iz Applea

Najveća zabava bila je na sajmu glazbe i multimedije, predstavljanje Yamahinih instrumenata bilo je otvoreno za sve posjetitelje koji žele zasvirati ili barem pokušati. Štand PC PLAY-a nudio je pregršt zabave, organiziran je veliki gamersko-multimedijski događaj pod nazivom PC PLAY ARENA u kojima će najbolji igrači i timovi biti nagrađeni bogatim nagradama.

Tvrtku Apple predstavljaju zastupnici PowerCom sistemi - Apple IMC, pregledali smo njihova brojna računala i imali smo priliku provjeriti kako radi i kako funkcionira novi iPod touch, vrlo poželjan blagdanski poklon koji je već raspoloživ u prodaji. Na pitanje kada dolazi dizajnerski identičan iPhone, samo smo dobili odgovor "krajem godine". Prema današnjem broju posjetitelja ovogodišnji sajam koji je objedinio knjigu, inovacije, glazbu i multimediju biti će, vrlo vjerojatno, najposjećeniji do sada.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara