Otvoren novoizgrađeni odjel gospićkog zatvora

Ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović otvorila je danas novoizgrađeni zatvorski odjel u Gospiću u kojem će kazne služiti zatvorenici osuđeni od jedne do 20 godina.

Riječ je o poluotvorenom odjelu koji je u sastavu gospićkog zatvora na području tzv. Maksimović Štale.

U izgradnju odjela uloženo je oko dva milijuna kuna, a posebno značajnim ministrica je istaknula doprinos djelatnika zatvora i zatvorenika koji su svojim radom "pokrili" više od 50 posto ukupne vrijednosti ulaganja.

Gospićki zatvor ima vlastitu farmu ovaca i organizira proizvodnju krumpira na 20 hektara i na 40 hektara žitarice, a sva proizvodnja namijenjena je zatvorskom sustavu.

Ministrica Antičević Marinović ocijenila je da osoblje gospićkog zatvora profesionalno obavlja svoje zadaće i zahvaljujući tretmanu sa zatvorenicima radom taj zatvor svrstava u one s najmanjim stegovnim tretiranjima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetila je da je izaslanstvo Međunarodnog Crvenog križa nedavno posjetilo hrvatske zatvore te da nije imalo niti jednu zamjerku na rad osoblja prema zatvorenicima.

Nakon zatvora, ministrica Antičević Marinović posjetila je Općinski i Županijski sud u Gospiću za koji je rekla da je jedan od najažurnijih hrvatskih sudova. No, kako je kazala, to međutim nije slučaj i sa gospićkim Općinskim sudom.

"Reforma pravosuđa bila je na pravom tragu i na njoj ćemo ustrajati, međutim, sudove moramo osloboditi tzv. nesudskih predmeta s kojima su sada sudovi preopterećeni. Kada to učinimo za vrlo kratko vrijeme imat ćemo potpunu ažurnost sudova", zaključila je ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović.

(Hina) kp so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara