Otvoren stečaj Pevec-Zagreba: Zdravku Pevecu radnici skandirali "lopove, lopove!"

Otvoren stečaj Pevec-Zagreba: Zdravku Pevecu radnici skandirali "lopove, lopove!"

Tekst. Z.J.
Foto: Leon Hribljan / Bjelovarski list / Cropix

"SUD je otvorio stečaj i time je završena agonija radnika Peveca", po izlasku iz suda je skupljenim radnicima Pevec-Zagreba poručio sindikalni povjerenik Željko Klaus. Pred zgradom suda u Bjelovaru se nalazilo 50-ak nezadovoljnih radnika koji su uzvicima negodovanja dočekali Zdravka Peveca. Okupljeni radnici su dolazak Zdravka Peveca i njegove supruge Višnje popratili skandiranjem: "Lopove, lopove!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon otvaranja stečaja, sve ovlasti nad tvrtkom preuzima stečajni upravitelj, a Zdravku Pevecu se oduzimaju sve ovlasti. "Imamo sklopljeni ugovor sa strateškim partnerom koji je upoznat sa situacijom od položaja na tržištu bivše Jugoslavije pa do imovine kojom tvrtka Pevec raspolaže. Strateški partner je zainteresiran za Pevec", najavio je Pevec po izlasku iz zgrade suda, ali nije precizirao o kojem je navodnom partneru riječ. Zdravko Pevec rekao je kako će se i nakon 20 godina osnutka tvrtke nastaviti boriti za nju.

Okupljenima se obratio i Darko Šket, koji je trenutno formalni stečajni upravitelj. "Postoji interes dobavljača da se nastavi s radom. Ukoliko budem imenovan, onda ću nastojati što prije otvoriti neke centre i zaposliti što više ljudi", najavio je novoimenovani stečajni upravitelj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara