OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA NIKOLE ĐURETIĆA

Izložba apstraktnih fotografija u boji "Virtualni krajobrazi i druge slike" Nikole Đuretića otvorena je večeras u izložbenom prostoru Kulturnog centra Centra Kaptol (KCCK).

Nikola Đuretić, koji djeluje i kao književnik, izložio je 16 fotografija formata 70x100 i 24 fotografije formata 40x50. Autor je figurativne fotografije digitalno obradio do visoke apstrakcije, u crvenim, žutim, plavim i narančastim tonovima. Nastale su od 1999. do danas.

O fotografijama je govorio likovni kritičar Tonko Maroević.

Nikola Đuretić (Osijek, 1949.) diplomirao je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu na odsjecima za anglistiku i komparativnu književnost. Pripovijetke, eseje, feljtone i romane, koji pripadaju naraštaju "hrvatskih fantastičara", objavljuje od sedamdesetih. Zastupljen je u nekoliko antologija suvremene hrvatske proze, primjerice u "Antologiji hrvatske fantastične proze i slikarstva". Bavi se i teorijom kazališta. Od 1978. do 1999. Đuretić je živio u Londonu gdje je radio kao novinar BBC-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografijom se bavi tridesetak godina, a posljednjih nekoliko godina istražuje mogućnosti digitalne intervencije u fotografijama. Dosad je izlagao u Londonu i Zagrebu.

Izložba se može razgledati iduća dva tjedna.

(Hina) ag jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara