Otvorena izložba portreta "Glazbenici" Munira Vejzovića

IZLOŽBA crteža "Glazbenici" akademskog slikara Munira Vejzovića, s dvadesetak portreta velikih domaćih i svjetskih skladatelja i interpreta, otvorena je večeras u zagrebačkoj Galeriji AGM Art Point Centru.

Vejzović je izložio crteže u olovci i ugljenu na papiru glazbenika koji su obilježili povijest. Među ostalima, portreti Gustava Mahlera, Borisa Papandopula, Dmitrija Šostakoviča, Albana Berga, Milke Trnine, Igora Stravinskog, Antona Weberna, Richarda Wagnera i Franza Schuberta.

Vejzović je te crteže objavljivao u časopisu WAM-u, koji izlazi od 1999., a bavi se umjetnošću interpretacije i slušanja glazbe.

Jedna od glavnih osi koje su odredile vizuru tog časopisa bili su upravo sjajni Vejzovićevi crteži, istaknuo je Ivan Supek, urednik WAM-a. Po njegovim riječima Vejzović je pomogao da se časopisu da jednostavna, ali dojmljiva prepoznatljivost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Munir Vejzović (Doboj, 1945.) diplomirao je 1970. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi Antuna Mezdjića. Od prve samostalne izložbe 1974. u knjižnici "Medveščak" u Zagrebu imao je brojne samostalne i skupne izložbe u Hrvatskoj i svijetu. Suosnivač je Galerije "Josipa Račića" u Zagrebu. Autor je mapa "Pastorale" (1986.) i "Tvoje tijelo moja kuća" (2000.), koju je napravio u suradnji s pjesnikom i kantautorom Arsenom Dedićem.

Na otvorenju su nastupili Tonko Ninić na violini i Viktor Vidović na gitari. Izložba je otvorena do lipnja.

(Hina) ag mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara