otvorena izložba slika fadila hadžića

U galeriji "Zvonimir" koja djeluje u sklopu Ministarstva obrane, večeras je otvorena izložba 40tak najnovijih slika Fadila Hadžića, nastalih tijekom prošle godine. L

U predgovora kataloga izložbe likovni kritičar Zdenko Rus ističe kako je prošlo više od 30 godina da se Fadil Hadžić, pisac, novinar, dramski autor scenarist, dramaturg, filmski redatelj pokretač i glavni urednik više listova i kazališta, kontinuirano bavi slikarstvom.

Hadžićev "slikarski opus genetski je slijednik onih figurativnih i nefigurativnih iskliznuća u čisto psihičko i u eksplozivno kromatsko. (...) U odnosu na Hadžićeva djela s konca 70-tih godina prošloga stoljeća, na kojima se očituje gradska vreva koja krije gomilu strašnih usamljenika, ili figura uvijenih u crno koji predstavljaju ulične prolaznike, lica u groplanu, slike na ovoj izložbi puno su pročišćenije, kompaktnije te ritmički i koloristički povezanije", napominje Rus.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz dužno poštovanje slikama maloga formata među kojima se kriju pravi mali biseri, dolazimo do teme nad temama u cjelokupnom dosadašnjem Hadžićevom slikarstvu, a to je žena, odnosno ženski akt", istaknuo je na otvorenju izložbe likovni kritičar Zdenko Rus i dodao: "Motiv žene utopljen je u opću konstituciju slike ali se slikar ne ustručava prepustiti konačnu riječ nemirnim, trzajućim linearnim potezima".

Izložba Fadila Hadžića bit će otvorena do 3. travnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara