Otvorena nova tvornica tvrtke Eduro

U LEKENIKU, nedaleko od Zagreba predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u utorak je službeno otvorio novo izgrađenu tvornicu tvrtke Eduro d.o.o. Tvrtka je osnovana prije deset godina, a ovih je dana završila izgradnju tvornice za proizvodnju ugradbenih ormara, pregradnih i kliznih stijena za unutrašnje uređenje stambenih, poslovnih prostora i hotelskih/apartmanskih soba.

U izgradnju tvorničkih hala i opremanje suvremenim strojevima uloženo je više od 20 milijuna kuna, a proizvodi ove tvornice nisu namijenjeni samo hrvatskom tržištu, već i izvozu.

Otvaranje novog proizvodnog kapaciteta u mjestu Lekenik, u Sisačko-moslavačkoj županiji, utoliko je značajnije što će pružiti mogućnost za novo zapošljavanje ljudi, kao i pridonijeti bržem razvoju regije. Tvrtka trenutno zapošljava pedesetak dizajnera i konstruktora, radnika u proizvodnji elemenata i montera na terenu, U novoj tvornici planira zapošljavanje dvadesetak, a možda i više novozaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Eduro svoju je poziciju kompanije koja brine o lokalnoj zajednici dodatno potvrdila time što odlučuje stipendirati jednog od sadašnjih štićenika SOS Dječjeg sela iz Lekenika, koji ima želju studirati na Drvno prerađivačkom fakultetu, te mu poslije studija osigurati zaposlenje u tvrtci.

Novim proizvodnim pogonom ostvaruje se niz ušteda i povećanja. Umjesto dosadašnjeg plinskog grijanja pogona, u novoj je hali predviđeno grijanje na otpadni materijal iz proizvodnje, investicijom u specijalnu peć, kotao i silos. Povrat investicije ostvarit će se u potpunosti za 6 godina, nakon čega grijanje postaje “besplatno”.

Tvrtka Eduro d.o.o. je i nositelj standarda kvalitete ISO 9001:2002, sa čime je u potpunosti spremna za otvaranje prema zapadnim tržištima. Svojim je ulaganjem u izvozne programe i stvaranjem konkurentnosti hrvatske ekonomije na stranim tržištima, kao i ulaganjem u stručno obrazovanje i osposobljavanje svojih zaposlenika, tipičan primjer uspješnog domaćeg poduzetništva koji utire put ka modernoj hrvatskoj ekonomiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara