Otvorena preuređena Tkalčićeva ulica

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić otvorila je danas obnovljenu Tkalčićevu ulicu, za čije je preuređenje iz gradskog proračuna izdvojeno oko 32 milijuna kuna.

"U posljednjih nekoliko mjeseci Tkalčićeva je nakon dugo godina zapuštenosti dobila novo lice. Nadam se da će mnoge ulice uskoro izgledati kao Tkalčićeva", kazala je gradonačelnica.

Na otvorenje obnovljene ulice u najstrožem centru grada, koja je omiljeno okupljalište mnogih Zagrepčana, gradonačelnica je došla u pratnji svojih zamjenika, predsjednice gradske Skupštine Morane Paliković Gruden i članova Poglavarstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim uređenja kolnika popločenog kamenom u Tkalčićevoj je obnovljena plinska, elektroenergetska i vodovodna mreža, a postavljeni su novi stupovi javne rasvjete i klupe.

Uređena su i tri parka te dječje igralište, a pješačka zona zaštićena je podizno-spuštajućim stupićima. Ulaz je tako moguć samo vozilima s dozvolom i komunalnim službama, koji stupiće spuštaju putem GSM mreže i daljinskih upravljača.

U Gradskom poglavarstvu ističu da je uređenje ove ulice bio vrlo složen i zahtjevan zahvat te da su unatoč problemima stanari tijekom rekonstrukcije na raspolaganju imali svu infrastrukturu osim plina, isključenog tijekom radova na plinovodu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara