Otvorena tvrtka "Grom" koju su osnovali razvojačeni branitelji

U NEDJELJANCU kod Varaždina danas je otvorena tvrtka za zaštitu privatne imovine Grom d.o.o. koju je, koristeći mjere Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, osnovalo 14 razvojačenih branitelja.

Nakon što su se prekvalificirali, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dodijelilo im je po 20 tisuća kuna jednokratne pomoći za samozapošljavanje, što su oni iskoristili kao osnivački polog i osnovali tvrtku Grom.

Novoosnovanu tvrtku Grom, koja je jedino trgovačko društvo za zaštitu u vlasništvu razvojačenih branitelja, otvorila je danas potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Do kraja godine, "Grom" će zapošljavati 30-ak branitelja i djece branitelja. U drugu grupi za prekvalifikaciju već je uključeno 10 razvojačenih branitelja i četvoro djece branitelja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica Kosor je podsjetila da je u Hrvatskoj početkom godine bilo 27.500 nezaposlenih hrvatskih branitelja, a uz pomoć mjera Ministarstva branitelja do kraja godine trebalo bi se zaposliti njih 2500.

Nakon svečanosti, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se s varaždinskim županom Zvonimirom Sabatijem.

Kako je rekla novinarima, razgovarali su o zapošljavanju hrvatskih branitelja, otvaranju radno-rehabilitacijskog centra, projektu "Mladi i droga".

Također, bilo je riječi o projektu skrbi za starije i nemoćne osobe, odnosno pomoći u kući, koje je Ministarstvo pokrenulo zahvaljujući iskustvu Crvenoga križa na području Varaždinske županije, do kraja godine bi trebao obuhvatiti 10 županija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara