Otvoreni sajmovi "Građenje i opremanje" na ZV-u

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) danas je otvoreno pet međunarodnih sajmova pod zajedničkim nazivom "Građenje i opremanje", na kojima se do subote, 12. travnja predstavlja ukupno 1.580 izlagača iz 34 zemlje.

Sajmove je otvorio ministar gospodarstva Ljubo Jurčić koji je istaknuo da hrvatski poduzetnici moraju biti svjesni činjenice da njihov opstanak i daljnji razvoj ovisi o njihovoj spremnosti na brze i pravovremene prilagodbe promjenama i izazovima kako na domaćem, tako i na globalnom ili regionalnom tržištu.

Napomenuo je kako će hrvatske Vlada i dalje poticati izvoz i razvoj industrije, dodavši kako su se u prva dva mjeseca ove godine izvozni i uvozni trendovi počeli mijenjati u pozitivnom smjeru.

U tom je razdoblju hrvatski izvozu izražen u kunama porastao za 22,9 posto, a izražen u američkim dolarima za čak 49,1 posto. Istodobno, rast uvoza je usporen te je u prva dva mjeseca ove godine, izražen u kunama, iznosio 12,1 posto, a u dolarima 36,3 posto, rekao je Jurčić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sajamska priredba "Građenje i opremanje" obuhvaća 27. međunarodni sajam graditeljstva, 45. međunarodni sajam obrtništva, 51. međunarodni sajam kućanskih aparata i ostale tehnike - 'Dom i tehnika', 17. međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda - 'Interklima' te 2. međunarodni sajam elektrotehnike, industrijske elektronike, mjerenja i automatizacije - 'ELCRO'.

U sklopu sajma obrtništva danas će biti održan i Obrtnički forum posvećen problematici obrtništva i srednjeg poduzetništva na kojem će sudjelovati i predstavnici hrvatske Vlade.

(Hina) tp ds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara