Otvoreno 27 novih kilometara autoceste Zagreb - Split

DVIJE nove dionice autoceste Zagreb Split u ukupnoj dužini 27 kilometara, od tunela Mala Kapela do Žute Lokve te od Perušića do Gospića, puštene su danas u promet.

Tako je, zajedno sa 105 kilometara autoceste Zagreb - Split, koji su pušteni u promet 30. lipnja, te ovih novih 27 kilometara, od danas u prometu 132 kilometra od ukupno planiranih 177 kilometara za izgradnju ove godine.

Nove dionice svečano je pustio u promet ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, koji je najavio da bi preostalih 45 kilometara od Žute Lokve do čvora Perušića moglo biti otvoreno do kraja srpnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas otvorene dionice, od južnog portala tunela Mala Kapela do Žute Lokve duljine je 15,5 kilometra, a od čvora Perušić do čvora Gospić 11,3 kilometra. Na dionici tunel Mala Kapela - Žuta Lokva izgrađeno je 19 objekata, dok je na dionici čvora Perušić do čvora Gospić izgrađeno 15 objekata.

Otvarajući te dionice autoceste ministar Kalmeta je čestitao građevinarima na obavljenom poslu. Naglasio je da je riječ o vrlo zahtjevnim dionicama za građenje koje su još više otežavali loši vremenski uvjeti, što je onemogućilo da se te dvije dionice otvore 30. lipnja, kako je bilo planirano.

Preostalih 45 kilometara od Žute Lokve do čvora Perušića u visokom su stupnju gotovosti i učinit ćemo sve što je u našoj moći da ih otvorimo do kraja srpnja, kazao je Kalmeta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara