Ovih par kilometara ceste kod Rijeke gradi se već 7 godina

Ovih par kilometara ceste kod Rijeke gradi se već 7 godina
Screenshot: RTL

GRADNJA obilaznice duge 7,6 kilometara kod Rijeke počela je sad već davne 2013. godine, a predviđeni rok bio je dvije godine, piše RTL.

Riječ je o obilaznici na Viškovu, a koja bi rasteretila promet u ovoj općini. Mještani su osuđeni na jednu cestu koja vodi kroz središte mjesta, prepunu pješačkih prijelaza i lokalnih cestica s kojih se vozila stalno ubacuju, pa se stvaraju ogromne kolone.

Gužvama nema kraja. Na glavnoj i jedinoj cesti kroz prenapučeno Viškovo uvijek je krkljanac. Mještani su, kažu, sluđeni jer na dan ovuda prođe 15.000 vozila.

Gradnja počela 2013. godine

Gradnja obilaznice duge 7,6 kilometara počela je 2013. godine, a predviđeni rok bio je dvije godine. Još nije završena. Prvi izvođač radova zapao je u probleme pa uz niz peripetija napustio gradilište. Načelnica Sanja Udović kaže da je investitor Hrvatske ceste projekt trebao voditi puno pažljivije.

''Ono što mi kao općina činimo, pratimo ovu investiciju, već smo u ovom periodu napravili dva kružna toka, na Brnasima smo isto tako isprojektirali novi, ove godine će se projektirati i četvrti, evo baš na ovom mjestu gdje stojimo projektirat ćemo i pješači nathodnik'', ističe Udović.

Za dovršetak obilaznice lani 15. studenog izabran je novi izvođač iz Slavonskoga Broda.

''Sedam mjeseci roka je sasvim dovoljno za završetak radova, a trenutno na trasi ceste se nalazi otprilike 30 ljudi, znači sa strojarima i vozačima“, kaže šef gradilišta Asmir Hajlovac.

Više od 60 posto posla je završeno. Na početku su prepreke, a bez asfalta je još kilometar ceste. Bageri umjesto prvotno predviđene raskrsnice na pola trase rade novi rotor. Ministar prometa Oleg Butković kaže da je sve u redu.

''Sve će se ispoštovati, bit će to sve ok, ajde, radi se, bit će gotovo u ugovorenom, kako je ugovoreno, tako će biti gotovo, sigurno“, kaže Butković.

Rok je 15. lipnja ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara