Ovo je američka obitelj ubijena u masakru u Meksiku, žive su ih spalili

Ovo je američka obitelj ubijena u masakru u Meksiku, žive su ih spalili
Screenshot: YouTube

NAJMANJE devet članova američke obitelji LeBaron, uključujući i djecu, ubijeno je jučer u napadu na sjeveru Meksika.

Ubijeni su i blizanci stari 8 mjeseci

Nepoznati napadači ubili su LeBaronove koji su bili povezani s mormonskom zajednicom nastanjenom u Meksiku prije par desetljeća.

Žive su ih spalili, a žrtve su stare od 8 mjeseci do 43 godine.

Ubijeni su: Rhonita Maria LeBaron, njezini osmomjesečni blizanci Titus i Tiana, dvoje njezine druge djece Krystal (10) i Howard (12), Christina Langford Johnson, Dawna Ray Langford i dvoje Dawnine djece Trevor (11) i Rogan (3).

Vlade država Chihuahua i Sonora, koje graniče s SAD-om, jučer su izdale kratko zajedničko priopćenje u kojem tvrde kako je pokrenuta istraga o masakru i da se pretpostavlja kako su neki članovi obitelji mrtvi, a neki još nestali.

Obitelj je išla na vjenčanje

Lokalna meksička televizija prikazala je snimke izgorjelog vozila koje je najvjerojatnije pripadalo obitelji, a član obitelji Julian LeBaron rekao je da se radilo o "masakru", dodajući da su neki članovi obitelji spaljeni živi.

Na snimci se čuje kako muški glas, gušeći se od tuge, s američkim naglaskom kaže kako "ovo treba zabilježiti". 

"Nita i četvero moje unučadi spaljeni su i ustrijeljeni", rekao je.

Ubojstva su se dogodila tijekom odlaska na vjenčanje. Sedamnaest članova obitelji LeBaron i Langford krenulo je na svadbu u svojim vozilima, kada su na njih zapucali nepoznati napadači.

Pogodili su spremnike s gorivom te su neka vozila u potpunosti izgorjela. Ranjeni članovi obitelji prevezeni su u Phoenix u bolnicu.

Meksiko pogođen valom napada

Proteklih tjedana Meksiko je pogođen valom napada, šokantnih i za zemlju naviknutu na desetljeća nasilja narkobandi.

Najupečatljivi je bio napad u vojnom stilu koji je izveo mafijaški kartel kako bi prisilio vladu da oslobodi vođu kartela Sinaloa u listopadu.

Nekoliko djece koja su pobjegla nakon ovog napada bila su izgubljena satima prije nego su pronađena, kazao je Julian LeBaron.

"Ubijena mi je rođakinja, bila je sa svojom djecom u kamionu", rekao je Alex LeBaron i dodao da misli da je u kamionu ubijeno devet članova obitelji.

U napadu 2010. ubijeno je dvoje članova mormonske zajednice iz Chihuahue, uključujući člana obitelji LeBaron, a napad je bila očita osveta nakon što su sigurnosne snage slijedile članove mafijaških bandi.

Prije toga članovi mormonskih zajednica često su bili žrtve otmica.

Mormoni njemačkog podrijetla doselili su se u sjeverni Meksiko 1920-ih iz SAD-a, pošto su se odcijepili od glavne struje mormonske crkve kad je ona zabranila poligamijske brakove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara